Recept van de week: Soep met groente en graan

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: soep met groente en graan.

Voor 2 personen: 1 tl olijfolie • 2 el quinoa • 400 ml kippen- of groentebouillon • 100 g farro (emmertarwe, of een andere graansoort zoals parelgort of freekeh) • 2 handen vol gesneden boerenkool (of een andere bladgroente zoals spinazie) • 2 el tahin • kneepje citroensap • 2 el geroosterd amandelschaafsel • 2 el granaatappelpitjes • amarant of purperen shiso

Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de quinoa toe en bak het in een paar minuten goudbruin, terwijl je de pan regelmatig schudt. Giet de hete bouillon erbij en voeg de farro toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de farro in ongeveer 10 minuten gaar (zie de verpakking van de farro voor de precieze kooktijd). Zet het vuur uit, voeg de gesneden boerenkool toe en laat de blaadjes garen. Klop de tahin met een scheutje water en het citroensap tot een hummusachtige saus. Schep de soep in mooie kommen en zorg dat elke kom wat boerenkool bovenop heeft liggen. Druppel er de tahinsaus over en bestrooi met het amandelschaafsel, de granaatappelpitjes en de amarant of purperen shiso. Garneer eventueel met een lepel crème fraîche.

Meer inspiratie nodig voor het diner? In VIVA 38 vind je ook een recept voor soep van geroosterde kerstomaten. Je kunt het blad hier online bestellen!