Recept van de week: Suikerbrood met bosvruchtencompote

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: Suikerbrood met bosvruchtencompote!

Voor 2 personen: 100 g bosvruchten (uit de diepvries kan ook) • poedersuiker • 1 ei •
150 ml melk • 2 dikke plakken Fries suikerbrood, liefst een dag oud • klontje boter, om in te bakken

Doe de bosvruchten in een sauspan en verwarm een paar minuten op laag vuur, of tot de vruchten iets uit elkaar vallen. Prak ze eventueel fijn met een vork. Voeg poedersuiker naar smaak toe. Klop ondertussen het ei los met de melk en week daarna de plakken suikerbrood in het melkmengsel. Smelt de boter in een koekenpan. Bak het brood ca. 3 minuten per kant, of tot het goudbruin is. Serveer met de bosvruchtencompote en bestuif met extra poedersuiker.

Meer inspiratie nodig voor het diner? In VIVA 41 vind je ook een recept voor Burnt toast met ricotta en marmelade. Je kunt het blad hier online bestellen of hier lezen op Blendle.