Recept van de week: Thaise knoflookgarnalen

recept knoflookgarnalen

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: Thaise knoflookgarnalen!

Voor 4 personen: 1 bosje koriander, met wortels • 4 teentjes knoflook, fijngehakt • 1 el witte peperkorrels • 2 grote el bruine suiker • 40 ml vissaus • 16 rauwe reuzengarnalen, gepeld maar met de staart eraan • plantaardige bakolie • limoenpartjes

Snijd 3-4 cm van de wortels van de koriander en spoel ze af. Hak ze fijn en doe ze in een vijzel. Hak ook de korianderblaadjes grof en zet die weg. Doe de knoflook en peperkorrels in de vijzel erbij en stamp alles tot een pasta. Doe de pasta in een schaal en roer er de suiker en vissaus door. Voeg de garnalen toe en bedek ze helemaal met de pasta. Zet ze 30 minuten weg op kamertemperatuur of dek de schaal af en zet hem 3-6 uur in de koelkast (haal de garnalen dan 30 minuten voor het bakken uit de koelkast). Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand en smeer in met olie. Leg de garnalen erop en bak ze 2 minuten aan elke kant tot ze roze, opgekruld en geurig zijn. Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met limoenpartjes.

Meer inspiratie nodig voor het diner? In VIVA 30 vind je ook een recept voor Chili-yoghurtkip. Je kunt het blad hier online bestellen.