Recept van de week: tosti roomkaas met aardbeien

Verveeld van de gebruikelijk tosti ham-kaas en Hawaii? Smelt de kazen voor deze variatie met verrassende twist.

Benodigdheden: 2 handen aardbeien • 1∕2 el kristalsuiker • 2 el boter, op kamertemperatuur • 1 tl gemalen zwarte peper • 4 sneden wit vloerbrood • 100 g roomkaas
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 6 minuten
Beste brood: wit vloerbrood

Snijd de aardbeien doormidden, de grotere in vieren. Doe ze in een kom 
en bestrooi ze met de kristalsuiker. Laat de suiker 15 minuten in de aardbeien intrekken. Meng de boter met de zwarte peper in een kommetje. Bestrijk hiermee één zijde van elke snee brood. Keer de sneden om en bestrijk de andere zijden met de roomkaas. Leg de aardbeien op 
de roomkaas en besprenkel het geheel met wat suikerwater uit de kom.

Verhit een grote koekenpan op een matig vuur en leg de tosti’s in de pan. Bak ze 
3 minuten en druk ze aan met een spatel voor een mooi goudbruin korstje. Keer de tosti’s en bak ze nog 2 tot 3 minuten, tot beide kanten bruin en krokant zijn. Je kunt ook een tosti-ijzer of paninimaker gebruiken. Snijd doormidden en serveer.

Dit recept is afkomstig uit Tosti & Toast door Fern Green (€ 14,95 Good Cook). In VIVA 38 vind je meer heerlijke recepten voor tosti’s. De editie ligt van woensdag 20 t/m dinsdag 26 september in de winkel of kan je hieronder online bestellen. 

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «