Recept van de week: Groentepaella

We rekken ons vakantiegevoel maximaal door nog één keer uit 
te pakken met lichte & snelle zomergerechten waar de zomer van afdruipt. Natuurlijk te serveren op je tuintafel en in grote schalen, zodat al
je vrienden kunnen aanschuiven. Wedden dat de zon nog gaat schijnen?

Benodigdheden voor 4 personen: 2 rode paprika’s, gesneden • 
200 g kastanjechampignons, gesneden • 300 g bevroren erwten • 200 g sperziebonen • 2 tl cayennepeper 
• 4 tl paprikapoeder • sap van 3 citroenen, plus extra citroenen om te serveren • 4 tenen knoflook, geperst 
• ca. 24 cherrytomaten • 1 tl saffraandraden • 500 g zilvervliesrijst met korte korrel • 400 ml kokosmelk uit blik • 15 g koriander, fijngehakt • olijfolie • zout

Doe de rode paprika’s en champignons in een grote pan met de erwten, sperziebonen, cayennepeper, paprikapoeder, sap van een citroen, een flinke scheut olijfolie, knoflook en zout. Kook ca. 5 minuten totdat de groenten zacht beginnen te worden. Snij de tomaten in vieren en doe ze erbij, samen met de saffraan. Voeg een paar minuten later de rijst, kokosmelk en 700 ml water toe en breng aan de kook met de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat alles een uur sudderen. Roer niet te vaak: één keer per 20 minuten is genoeg om ervoor te zorgen dat de rijst niet aan de bodem van de pan plakt. Na een uur moet de rijst beetgaar zijn. Roer het sap van de overgebleven twee citroenen erdoor. Doe de paella in kommen en garneer met schijfjes citroen en fijngehakte koriander.

 

In VIVA 38 vind je ook het recept voor mango-avocadosalsa en een salade met kikkererwten en pompoen. Je kunt het blad online bestellen.

 

Kan je er geen genoeg van krijgen om de keuken in te duiken? Check dan deze verrukkelijke pastasalade!