Recept van de week: Home made hamburger

Een sprintje naar de snackbar voor een broodje hamburger? Ze zelf maken is ook weleens leuk. Chef Julius Jaspers bedacht een wel heel bijzondere burgercombi. Aan de slag!

Dit heb je nodig voor 1 burger: (van boven naar onder): ½ sesambun, beboterd en getoast • 1 ei, gebakken • 2 plakken avocado • 2 plakjes spek, uitgebakken • 1 plak cheddar • 1 Black 
Angus-patty • 3 strepen issam’s mayonaise (zie recept) 
• ½ sesambun, beboterd en getoast

Gebakken ei: we gaan je niet vertellen hoe je een ei moet bakken – er zijn grenzen – maar we geven je wel deze tips van Julius: ‘plastic’ randen vermijd je als je de temperatuur een beetje in de gaten houdt. Maak een gebakken ei mooi rond door ’m in een bakring te bakken. De bakring van tevoren even aan de binnenkant inwrijven met olie. Gebruik ook eens eendeneieren of kwarteleieren.

Voor Issam’s mayonaise: 350 g (Kewpie) mayonaise • 20 ml 
sojasaus Kikkoman (light) • 30 g wasabipasta (tube) • 40 ml mirin • 2 g Dashi no Moto (visbouillon in poedervorm) • 10 ml yuzusap (mix van citroensap en laos, te koop bij goede (Aziatische supermarkten) • zout en peper

Auteur Julius Jaspers: “Dit is de favoriete hamburger van onze dochter Okky. Toen we over de saus nadachten, opperde zij de nieuwe saus die de chef nog die middag had bedacht in mijn Aziatische restaurant Happyhappyjoyjoy. Hij hoort dus eigenlijk in een bao burger, maar wat maakt het uit?”

Dit recept is afkomstig uit ‘Het Ultieme Hamburgerboek’ door Julius Jaspers (Overamstel Uitgevers €19.99). In VIVA 21 vind je ook meer van hun recepten. De editie ligt van 27 t/m 30 mei in de winkel of kan je hieronder online bestellen. 

»Bestel VIVA online | Klik hier «