Recept van de week: Havermout met frambozen en amandelen

Waarom elke dag dezelfde saaie boterhammen eten als je je dag kunt beginnen met zo’n feestelijke ontbijtpap?

Benodigdheden (voor 1 kom of glas)
45 g havermout • 1 eetlepel chiazaad • 180 ml amandelmelk • 80 ml yoghurt

Voor de toppings: een handje frambozen (geprakt met 
een vork, maar laat er een paar heel voor erop) 
• 2 eetlepels yoghurt • 1 eetlepel gevriesdroogde frambozen • 1 eetlepel pistachenootjes • wat honing

Meng de ingrediënten voor de pap, behalve de yoghurt, in een kom. Zet deze een nacht afgedekt in de koelkast. Roer de volgende ochtend de 
80 ml yoghurt erdoor. Doe de geprakte frambozen in een glas of kom en schep de yoghurtpap erop. Meng de 2 eetlepels yoghurt met de 
gevriesdroogde frambozen. Er ontstaat een 
mooi kleurverloop. Schep het op de yoghurtpap. 
Voeg tot slot de hele frambozen, pistachenootjes en honing toe.

Er wordt gezegd dat frambozen zelfs nog gezonder zijn dan kiwi’s, tomaten en broccoli. De reden: ze bevatten veel antioxidanten.

Pap de dag
Pap ouderwets? Echt niet. De pap is met zijn tijd meegegaan. Denk: frambozen-havermoutpap met avocado, of de variant met kokos, fruit en noten. In ‘Pap porridge’ vind je zestig moderne recepten voor heerlijke ontbijtjes. Dat wordt een verrassend én gezond begin van de dag.

Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Pap Porridge’ door Sabine Koning (Uitgeverij Brecht €12.95). De editie ligt van 19 april t/m 26 april  in de winkel of kan je hieronder online bestellen. 

»Bestel VIVA online | Klik hier «