Recept van de week: Spicy pindamaïskolf

Tijdens haar rondreis door streetfoodwalhalla Vietnam verzamelde Miljuschka Witzenhausen de lekkerste recepten.

Benodigheden voor 2 personen: ½ limoen • 60 g roomboter • 3 tl tamarindepasta • 1 tl vissaus • 1 teen knoflook • 2 el olie, plus extra om te bestrijken • 100 gram gezouten pinda’s • 2-3 tl milde chilivlokken • 2 verse maïskolven
Extra nodig: barbecue, keukenmachine

Zo doe je het

Rasp de schil van de halve limoen. Meng roomboter met tamarindepasta, limoenrasp en vissaus en roer goed door elkaar. Steek de barbecue aan. Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Verhit de olie in een pannetje en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook goudbruin en knapperig en schep uit de olie. Meng de gebakken knoflook met gezouten pinda’s en chilivlokken in een keukenmachine en maal tot een fijn kruim.

Trek de bladeren van de maïskolven naar beneden en knijp ze onderaan bij elkaar. De bladeren komen later van pas bij het omdraaien op de barbecue. Smeer de maïs licht in met olie. Rooster al draaiende 10 minuten op de barbecue tot de maïs rondom gekleurd is. Besmeer de warme maïs rijkelijk met tamarindeboter en bestrooi met een ruime hoeveelheid pindakruim.

Dit recept is afkomstig uit VIVA 43. De editie ligt van woensdag 25 t/m dinsdag 31 oktober in de winkel of kan je hieronder online bestellen. 

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «