Hou je van lekker eten, maar wil je ook op je lijn letten? Balans is het toverwoord. Kies je op maandag voor licht, dan kun je de week afsluiten met friet.
Voor 1 grote schaal: 2 zoete aardappelen • 2
tomaten • 200 g maïs • 200 g kidneybonen • 1 rode ui • handje peterselie • 40 g cheddar • 100 g zure room
Voor de guacamole: 1 rijpe avocado • 1 tomaat
• 1 kleine ui • 1 teentje knoflook • halve rode peper
• sap van een halve limoen • halve tl komijn
Was de zoete aardappelen. Snij ze in dunne plakjes met een mandoline of een kaasschaaf
of dunschiller. Het moet zo dun mogelijk worden, want alleen dan worden ze echt krokant. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Leg de plakjes aardappel op een bakplaat zonder bakpapier. Nog beter is een rooster. Bak ze in
12-14 minuten krokant. Keer de chips halver-
wege de baktijd om. Hou dit goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden. Snij de tomaten zonder de zaadlijsten in blokjes. Snipper
de rode ui. Doe in een kommetje en voeg wat gehakte peterselie toe. Spoel de maïs en de
bonen af onder de kraan en laat uitlekken.
Rasp de cheddar. Haal de chips uit de oven en strooi de geraspte cheddar er overheen. Verdeel de rest van de topping over de nacho’s.
Maak de guacamole: pel en snipper de ui, hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snij de tomaat in blokjes. Prak de avocado met een vork en meng alle ingrediënten erdoorheen. Breng de guacamole op smaak met het
limoensap en de komijn. Serveer de nacho’s
direct (anders worden ze zacht) met de guacamole en de zure room.
Dit recept komt uit VIVA 49? Het nummer ligt nu in de winkel of kan je hieronder online bestellen.
Delen