Recept van de week: Zoeteaardappelpizza

Los of in een curry, met de zoete aardappel kun je eindeloos variëren. Ook in een  pizza is de zoete pieper om je vingers bij af te likken.

Benodigdheden voor 1 pizza: 1 grote zoete aardappel 
• 50 g havervlokken • 1 ei • snufje knoflookpoeder • snufje uienpoeder • peper en zout naar smaak • olijfolie

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de aardappel, snij ’m in blokjes en kook die gaar. Giet af en knijp al het water 
eruit door middel van een theedoek. Maal de havervlokken helemaal fijn in een keukenmachine. Voeg de aardappel, het ei, wat peper en zout, de knoflookpoeder en uienpoeder toe. Mix totdat 
alles goed gemengd is. Leg bakpapier op een bakplaat en smeer met olijfolie een mooi ‘pizzarondje’ met een doorsnee van ongeveer 25 cm, het formaat van een pizza. Schep hier het pizzabeslag op en gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg gelijkmatig in een pizzavorm te verdelen. Bak de pizzabodem ongeveer 20 minuten in de oven. Smeer de bovenkant van de pizza in met wat olijfolie en bak nog 5 à 10 minuten totdat de pizza goudbruin en knapperig is. Draai de bodem om, beleg de pizza met je favoriete toppings en bak de pizza in ongeveer 10 minuten af, totdat de kaas gesmolten is. Beleg daarna je pizza met je favoriete toppings.

Margherita: tomaat, mozzarella*, basilicum
Geitenkaas: tomatensaus, geitenkaas, 
gegrilde courgette en eetbare bloemen 
(op de foto)
Tonijn mozzarella*: tonijn (uit blik), ansjovis, olijven, rode ui, kappertjes, oregano, chilivlokken
Salami: finocchiona mozzarella*, venkelsalami, chilivlokken en truffelolie
San Danielle: tomaat, prosciutto, rucola, 
Parmezaanse kaas, mozzarella*

* Als je buffelmozzarella gebruikt, voeg je deze pas toe na het bakken.

Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Zoete aardappel’ van Colette Dike (Uitgeverij Becht € 10,99). In VIVA 11 vind je ook meer van zijn recepten. De editie ligt van 15 t/m 21 maart in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «