Rice & shine met deze heerlijke paprika en pompoen

recept paprika pompoen

Van rijstnoedels met rijstwijn tot witte langkorrel in pompoen. In deze maaltijden gaat rijst all the way op wereldtournee.

Tekst: Nisha Katona | Foto: Lara Holmes

Voor 4 personen

4 kleine ronde pompoenen (bijvoorbeeld hokkaido of kabocha) of 2 flespompoenen
 • 2 el olijfolie • 1 teen knoflook, fijngesneden 
• 115 g chorizo, in kleine blokjes • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in kleine stukjes • ¼ tl zoete gerookte paprika • 75 g zongedroogde tomaten, in stukjes • 225 g gekookte langkorrelige witte rijst (of kook 90 g rauwe rijst) • 4 el zachte geitenkaas 
• 1 el fijngesneden peterselieblad, plus om te serveren

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Gebruik je kleine ronde pompoenen, snijd dan een stukje van de onderkanten, zodat ze rechtop blijven staan. Snijd ook de bovenkant eraf en schraap de zaden eruit. Gebruik je flespompoenen, snijd die dan in de lengte doormidden, schraap de zaden eruit en ongeveer 1 cm vruchtvlees boven de holte, zodat die iets groter wordt.

Vet een ondiepe ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie. Doe de pompoenen in de schaal, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven terwijl je de rijst klaarmaakt. Verhit de rest van de olijfolie in een diepe koekenpan. Voeg de knoflook toe en zodra die zacht begint te worden, de chorizo. Bak op middelhoog vuur tot het vet uit de worst loopt. Schep de paprika, gerookte paprika en zongedroogde tomaten erdoor en haal van het vuur.

Vermeng de rijst 
in een kom met de geitenkaas en peterselie. Schraap de inhoud van de koekenpan erbij en meng goed. Haal de pompoenen uit de oven en verdeel het rijstmengsel over de holtes. Dek ze opnieuw af met aluminiumfolie en bak nog 
30 minuten tot ze zacht zijn. Ze hebben bij elkaar zo’n 50 minuten oventijd nodig. Strooi de extra peterselie erover en serveer warm.

Benieuwd naar de andere recepten? Die staan in VIVA-22, deze editie ligt t/m 4 juni in de winkel of bestel ‘m hier.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «