Rick Engelkes: ‘Misschien ben ik een beetje paranoïde’

rick engelkes

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week gaan we aan de wijn met acteur en producent Rick Engelkes, wiens comedy ‘Opvliegers’ nu in het theater te zien is.

Interview: Iris Vandemoortele | Foto’s: Sjoerd Geuke

Rick Engelkes heeft een paar roerige jaren achter de rug. Eind 2013 liep het huwelijk met de moeder van zijn dochters op de klippen en in dezelfde periode kwam zijn productiebedrijf in zwaar weer terecht. Aan tafel in Seymour, een brasserie in Haarlem, blijkt hij gelukkig allesbehalve moedeloos te zijn geworden. Rick oogt ontspannen en om de paar zinnen verschijnt er een charmante lach op zijn gezicht.

Naast je werk zorg je nu voor je dochters van zeventien en elf.

“Om de week zijn ze een week bij mij. Vóór de scheiding kon ik me weleens verliezen in mijn werk. Toen was het vanzelfsprekend dat er altijd iemand was. Nu is dat niet meer zo, nu ben ik in m’n eentje. Dan kijken ze me aan van: wat gaan we doen? Dat was wel omschakelen, dat ik op mijn werk moest zeggen: ‘Ik moet nu weg, ik moet om kwart voor drie op het schoolplein staan’. Daar moest ik echt aan wennen. Maar nu zit ik in een ritme en vind ik het wel relaxed eigenlijk. Je krijgt er veel voor terug, ik heb een betere band met mijn dochters gekregen. Dat dan weer wel. Maar scheiden is niet leuk, verre van, je moet het alleen doen als het niet anders kan.”

Ben je al toe aan een nieuwe relatie?

“Ik dacht: eerst moet alles weer een beetje gesetteld zijn met de kids. Maar nu wordt het wel tijd dat ik mezelf weer een beetje de ruimte geef en ga kijken hoe ik mijn leven ga invullen. Dat wordt wel spannend, zo’n nieuwe fase. Ik zie het wel, ik heb me er nooit zo druk over gemaakt.”

Hoe pak je dat aan? Het lijkt me als BN’er lastig Tinderen.

“Ja, dat lijkt me geen goed plan. Dat zie 
je dan weer terug in allerlei bladen. Met dat soort dingen ben ik wel behoedzaam. Mijn omgeving wordt daar ook mee geconfronteerd en zij zitten daar niet op te wachten. Misschien ben ik wat meer paranoïde dan ik zou moeten zijn. Ik doe heel voorzichtig, ik hou veel af. Maar ik heb me voorgenomen dat dat in 2016 maar eens moet gaan veranderen.”

Het hele interview met Rick Engelkes is te lezen in VIVA 11. Je kunt het blad online bestellen of lees het artikel op Blendle.