Roosmarijn Reijmer staat open voor liefde

De liefde voor radio zat er bij 3FM-dj Roosmarijn Reijmer al vroeg in. Haar droom is uitgekomen, want ze mag nu vele uurtjes per week radio maken. VIVA sprak met Roosmarijn over muziek, mannen en haar grote drang om goed te zijn voor de mensen om haar heen.

Pussy Riot
“Ik heb een groot gevoel van ‘iedereen moet kunnen zijn wie ie wil zijn.’ Daarom spring ik nogal gauw op de bres. Zo grijp ik ook elke gelegenheid aan om aandacht te besteden aan de Russische band Pussy Riot, die meiden die in de kerk een protestlied tegen Poetin speelden en daarvoor zijn gearresteerd. Het is de perfecte manier om aan de hand van muziek, waar iedereen die naar 3FM luistert van houdt, te kunnen zeggen: dit kan er ook gebeuren met jouw leven.”

Manusje van alles
Roosmarijn is wat je noemt een doorzetter. Ze begon niet gelijk als dj, maar deed eerst ervaring op in de muziekwereld om uiteindelijk te belanden op haar huidige werkplek.
“Werken bij de radio leek me geweldig, maar ik wist ook: daar zijn maar weinig banen. De school voor journalistiek kwam voor mij het dichtst in de buurt. Tijdens mijn studie ben ik gaan werken voor muziekblad Oor en bij ‘3voor12’ als onbetaald manusje van alles. Dat zijn de referenties waardoor ik aan mijn eerste baan als projectmanager van de 3FM-site ben gekomen. Toen was ik eigenlijk al tevreden: ik werkte bij de radio, mocht bijdragen aan dat grote systeem om mensen een leuke dag te bezorgen. Al is het natuurlijk het leukst om presentator te zijn en direct reacties van iedereen te krijgen.”

Alles-of-niets-type
Radio is haar grote liefde en ze steekt er dan ook behoorlijk wat tijd in. Een relatie zat er daarom niet in, maar daar gaat verandering in komen, wat Roosmarijn betreft. “Ik heb een jarenlange relatie gehad met radio. En die is veeleisend hoor. Als je het wilt maken op de radio, moet je er honderd procent voor gaan. Keihard werken en doorgaan als je teleurstellingen te verwerken krijgt. Dat past ook bij mij, ik ben een alles-of-niets-type. Het betekende wel dat ik geen tijd meer had voor hobby’s zoals zeilen of voor een relatie. Het goede nieuws: radio en ik hebben nu afgesproken dat het tijd is voor een nieuwe liefde. Drie jaar lang werkte ik meer dan veertig uur per week, plus nog een halve baan in de nacht, en dat doe ik niet meer. Ik stel me nu open voor de liefde. Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren.”

Lees het interview met Roosmarijn in VIVA 41, die vanaf vandaag (woensdag 2 oktober) in de winkels ligt.