Ruud Feltkamp: ‘Ik wilde niet dat acteurtje worden dat ook dj wil zijn, maar draaien is zó leuk’

ruud feltkamp

VIVA drinkt elke week een biertje met een leuke man. Deze week zitten we op het terras met acteur Ruud Feltkamp (25), alias Noud uit ‘GTST’.

Je hebt een sabbatical, dus het bier kan rijkelijk vloeien?

Lachend: “Nou, dat valt mee hoor. Tijdens mijn optredens als dj vind ik het lekker om een biertje te drinken, omdat ik dan wat meer in de vibe van m’n publiek zit. Maar over het algemeen ben ik van het gezonde leven: goed eten, genoeg slapen en veel sporten.”

Vertel eens over je sabbatical.

“Ik zit al sinds mijn negende in series en films. Vanaf mijn vijftiende speel ik vast in ‘GTST’, niet lang daarna ben ik daarnaast elk weekend als dj gaan draaien. Ik ben dus al die jaren non-stop aan het werk geweest. Daardoor zijn er allerlei ideeën blijven liggen die ik al heel lang wil uitwerken. Concepten voor programma’s, maar ook plannen voor mijn verdere carrière als dj. Het is goed dat ik nu de tijd heb om op een gezonde manier naar mezelf te kijken als dj én acteur: wat kan er beter, waarom moeten ze mij vragen in plaats van iemand anders, waarmee onderscheid ik me? Ik ben sowieso erg gefocust op mijn carrière: ik wil er het optimale uithalen.”

Is het je droom om door te breken als dj?

Trekt een gezicht: “Nou, doorbreken…”

Dat je er je beroep van maakt, zeg maar.

“Dat is het al, want ik draai al acht jaar. Dat is best een hobbelig pad geweest, want ik had in het begin zoiets van: schoenmaker, blijf bij je leest. Ik bleef mezelf voorhouden dat ik vooral niet dat acteurtje moest worden dat ook dj wilde zijn, maar ik vond het draaien zó leuk. Het is iets wat ik móét doen.”

Verdien je er genoeg mee om rond te komen?

Kijkt naar z’n moeder, die ook z’n manager is: “Daar doe ik geen uitspraken over.”

Tekst: Fleur Baxmeijer
Beeld: Anke van der Meer