Sander van de Pavert: ‘Dat de Amerikaanse pers aan de telefoon hing interesseert me geen reet’

VIVA praat elke week met een leuke man en deze keer is VIVA’s Marloes de gelukkige. Ze pakt een terrasje met Sander – ‘LuckyTV’ – van de Pavert (41), die nu ook in het theater staat met zijn show ‘Lucky live’. “Werken met drank op werkt niet. Af en toe een blowtje erbij wel.”

Tekst Marloes Teerenstra | Foto Anke van der Meer

Op het terras van café Gember in Den Haag is Sander duidelijk in zijn element. Met veel gebaren en een sigaret tussen z’n vingers praat hij over de fase waarin hij nu zit.

“In de voorbereiding naar de première van mijn show ‘Lucky live’ heb ik harder gewerkt dan ooit. Ik geniet ervan dat ik op zo’n dag als vandaag vrij kan rondlopen en geen deadlines heb.” Hij kijkt op z’n horloge. “Twee uur. Zeker te vroeg voor wijn? Trouwens, lekkâh boeiah, ik ga het gewoon bestellen.”

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

“Ik werk vanuit huis, dus de ene keer zit ik in m’n onderbroek en met een peuk in m’n muil achter de computer en kom ik er om vijf uur achter dat ik nog niets heb gegeten en daarom trillend aan het werk ben. De andere keer neem ik eerst een stevig ontbijt, ga ik buiten een rondje wandelen en kom ik als een 
volwassen man thuis om de krant te lezen en daarna aan de slag te gaan. Het enige wat mijn werkdag typeert, is dat het altijd op hetzelfde tijdstip eindigt: vlak voor de uitzending van ‘De wereld draait door’.”

Presteer je het beste onder druk?

“Ik ben vrij rusteloos en voel áltijd een soort stress, ook als het niet nodig is. Een deadline maakt me dus niet per se nerveuzer, maar het werkt wel om aan de slag te gaan.” Dan wenkt Sander naar de serveerster. “Hé, hallo! Hallóóó!” Lachend tikt ie met zijn vinger op z’n lege wijnglas. “Yes, more, more, more!”

Ben je nuchter als je de filmpjes maakt?

“Werken met drank op werk niet. Ik heb weleens een nacht dat ik denk: fuck ja, ik ga een hele avond zuipen, interviews aan gort knippen en monteren. Overdag moet ik er alleen niet bij drinken. Af en toe een blowtje erbij werkt wel erg goed, maar ook daar moet ik mee uitkijken. Het is fijn voor de ideeontwikkeling, maar als het moment aanbreekt dat er gepresteerd moet worden, is het niet handig om knetterstoned te zijn.”

Hoe ziet jouw mancave eruit?

“Mancave zou ik het niet noemen. Mijn partner Baylin wil nog weleens binnenstormen om zich met de boel te bemoeien. Bij het produceren van ‘Lucky live’ is zij van onschatbare waarde geweest. Haar gevoel voor humor is scherper dan ik mezelf toeschrijf. Op momenten dat ik de boel even niet kon overzien, nam zij de rol van regisseur over: ‘Dit moet eruit, dat erin.’ Als ik haar niet in m’n mancave had toegelaten, had ik er nu niet zo glunderend bij gezeten.”

Wat doet succes met je?

“Dat de hele Amerikaanse pers aan de telefoon hing toen het ‘Time of my life’-filmpje van Clinton en Trump de wereld over ging, interesseert me geen reet. Maar ik geniet er wél van dat de dingen die ik maak leuk gevonden worden door het publiek.”

Je bent als puber meerdere keren van school getrapt. Geef je met de klappers die je nu maakt ook een dikke vinger naar de mensen die destijds niet in je geloofden?

“De docenten en leerlingen valt niets te verwijten. Ik was in die periode, van m’n vijftiende tot negentiende, écht verschrikkelijk vervelend.”

Meer Sander

Wie ‘LuckyTV’-maker Sander van de Pavert (41)
Bekend van ‘LuckyTV’, zijn dagelijkse videocolumn in ‘De wereld draait door’.
Dit doet hij nu In zijn thuishaven Den Haag staat Sander tot 26 juli op het podium met de hilarische en messcherpe theatershow ‘Lucky live’, waarbij je een exclusief kijkje krijgt in de keuken van ‘LuckyTV’. Check voor meer info: luckylive.nl
Ambities “Ik heb geen concrete plannen, maar ik kan me voorstellen dat ik een keer een film ga maken. Op het moment dat 
ik denk: já, nú, dan ligt het script er binnen een week.”

Het hele interview met Sander lees je in VIVA 21. Het nummer ligt van woensdag 24  t/m dinsdag 30 mei in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «