Sanne Langelaar doet eindelijk wat ze wil

De carrière van Sanne Langelaar is booming. Ze is nu te zien in Verliefd op Ibiza en vanaf januari speelt ze de hoofdrol in de BNN-serie StartUp. VIVA sprak met de 29-jarige actrice.

Carrièreswitch
Sanne had al een studie Nederlands afgerond voordat ze aan de Toneelschool begon. ”Ik droomde altijd al van een baan als actrice. Als kind zat ik op toneel en daar kon ik mijn drukte in kwijt. Maar op latere leeftijd werd niet per se aangemoedigd om naar de Toneelschool te gaan. Op school zeiden ze dat daar geen droog brood mee te verdienen viel. Ook mijn ouders zagen liever dat ik een ‘normale’ studie ging doen. Dus ging ik Nederlandse Taal en Cultuur studeren en haalde mijn master in communicatiestudies. Ik stond op de trap van de universiteit met mijn bul in m’n handen. Mijn ouders, zusje en oma stonden naast me. Er werd een foto gemaakt. Ineens bedacht ik me: nee, dit is niet wat ik wil.”

Zoenen met Louis
Het is absoluut geen verkeerde keuze geweest, want Sanne sleept de ene na de andere rol binnen. Vorig seizoen was ze te zien in GTST en nu heeft ze één van de hoofdrollen in Verliefd op Ibiza, waarin ze de vriendin speelt van de populaire Louis Talpe. “Een zoenscène met hem zie ik echt alleen als werk. Dat hij zo ontzettend knap is, maakt het voor mij wel een stuk makkelijker om mijn werk te doen, haha. Maar ik ben heel erg bezig met de stand van mijn hoofd, de camera en alle mensen eromheen. Je moet doen alsof je opgewonden bent, terwijl er tien man om je heen staan. Daar is niks romantisch aan. Laatst zat ik samen met Louis en Manuel (Broekman, red.) op de bank en toen dacht ik wel even: wow, dit is de natte droom van veel vrouwen.”

Awkward
In haar privéleven mag Sanne ook zoenen met een knappe vent: acteur David Lucieer. ”Ik had net bedacht dat ik even lekker op mezelf zou blijven, toen ik hem tegenkwam. Het was bij mij niet meteen ‘boem’; ik denk dat hij eerder had besloten dat ik zijn vriendin ging worden. Ik kende zijn beste vriend Benja Bruijning van de film ‘Alles is familie’, waarin ik zelfs een sexscène met hem moest doen. Het was wel een beetje awkward: Benja heeft me eerder naakt gezien dan hij. Daar maken ze nog steeds grapjes over.”

Het volledige interview met Sanne lees je in VIVA 46, die vanaf woensdag 6 november in de winkels ligt.