Sanne Vogel: “Ik heb al best wat dates gehad via Tinder”

sanne vogel daten

Eindelijk is-ie klaar, het regiedebuut van Sanne Vogel: Hartenstraat. De actrice/regisseuse heeft weer tijd om van het leven te genieten. VIVA sprak met Sanne.

Wasjes draaien en Netflix
“Het ging mis. Vriendinnen maakten zich al zorgen, omdat ze me maar door zagen gaan. ‘Ga nou eens even naar huis jij,’ zeiden ze dan. Mijn probleem is: ik gá liever niet naar huis. Dat alleen thuiszitten: ik kan er niet tegen. Ik ben het ook niet gewend, want ik heb vanaf mijn achttiende samengewoond met mijn broer, toen mijn ex en daarna met mijn nichtje. Sinds april vorig jaar woon ik voor het eerst echt alleen. In mijn eentje op de bank ga ik snel denken dat ik niet leuk genoeg ben, niet knap genoeg, niet goed genoeg. En als ik me aan die gedachten overgeef, weet ik dat ik weer een nieuwe burn-out krijg. Toch heb ik na die paniekaanval mezelf drie weken gedwongen om na het werk naar huis te gaan. Gezond voor mezelf koken, schoonmaken, wasjes draaien, series kijken op Netflix.”

Tinderen
Sanne vertelde eerder dat ze een beetje verward werd als ze niet werkte. “Ik heb lang moeite gehad met ‘Sanne privé.’ Maar inmiddels vind ik het ook erg leuk om uit eten te gaan, de kroeg in, logeren bij vriendinnen. Daar heeft Gigi (Ravelli, Sannes goede vriendin, red.) me heel erg bij geholpen. ‘Zo, en nu gaan we bootje varen,’ zegt ze dan. En dat doe ik dan, zonder me schuldig te voelen over het feit dat ik dan dus niet werk. Dat is wel een doorbraak hoor. Inmiddels ben ik ook aan het daten, via Tinder en Inner Circle. Er gaat een wereld voor me open.”

Drie dates per week
“In eerste instantie deed ik het als research voor ‘Hartenstraat’, omdat daar ook veel internetdating in zit. Maar ik ben ook vrijgezel, dus ja, dan ga je toch kijken wie je leuk vindt. Ik heb al best wel wat dates gehad via Tinder. Niet dat ik er dan inga met het idee liefde te vinden, maar meer om interessante mensen te leren kennen en als ik verliefd word, is het mooi meegenomen. Op een gegeven moment had ik drie dates in een week, daar werd ik wel een beetje gek van in m’n hoofd. De eerste vond ik leuk, de tweede gewoon aardig en de derde vond ik ook leuk. Ging ik me weer schuldig voelen dat ik met de een liep te appen, terwijl ik ook date met een ander.”

Beeld: José van Riele