Sanny Verhoeven: ‘Vrouwen houden elkaar vaak klein, laten we elkaar groot maken’

Als geluksexpert en online coach helpt Sanny Verhoeven (31) anderen hun weg te vinden naar (werk)geluk. Maar hoe zit het met haar eigen geluk? “Af en toe heb ik het nodig om in mijn eentje niks te doen.”

Tekst: Kim Buitenhuis | Foto’s: Astrid Zuidema

Was je vroeger ook al zo creatief?

“Grappig genoeg was ik vroeger al bezig met filmpjes maken. Vloggen dus. Ik heb ook altijd al een wilde fantasie gehad. Daarom ben ik in eerste instantie ook een theateropleiding gaan doen, en heb ik als actrice gewerkt.”

Op welke manier uit jouw creativiteit zich nu?

“Ik ben non-stop bezig met dingen bedenken. Zo erg dat ik er soms niet van kan slapen. Het is altijd de vraag met welke van al die creatieve ideeën ik iets ga doen.”

Hoe maak je die keuze?

“Ik schrijf sowieso alles op, en realiseer me dat niet alles dít jaar hoeft te gebeuren. Eén keer in het half jaar kijk ik: waar sta ik nu en is dit nog steeds waar ik naartoe wil? Alsof je een functioneringsgesprek met jezelf houdt.”

Is er ook iemand anders met wie je zo’n gesprek aan kunt gaan?

“Ik heb een spiritueel coach en had een businesscoach. Zij helpen me van m’n eigen angsten af. Ook haal ik veel inzichten uit meditatie. Op een podium staan voor een publiek is voor mij bijvoorbeeld een ding. Geen probleem om over online marketing te praten, maar om mezelf als geluksexpert op een podium te plaatsen, daar had ik wel moeite mee.”

Grappig, want zo zien veel mensen jou wel: als geluksexpert.

“Geluk is een onderwerp waar iedereen verstand van heeft. 
Ik vind het fijn om mijn ervaring te delen, en te zeggen: 
‘Doe ermee wat je wil.’ Dat werkt voor mij. Totdat ik het inzicht kreeg dat ik, om mensen echt te inspireren, toch moet  opstaan om mijn verhaal te vertellen. Dat vind ik ook zo leuk aan de achterliggende gedachte van de VIVA400: ga er staan en pak dat podium. Vrouwen houden elkaar vaak klein. Het is juist goed om tegen elkaar te zeggen: laten we elkaar groot maken, elkaar ‘embracen’.”

Wat doe je om te ontstressen?

“Wandelen, door de stad of in de natuur. Dat staat ook op mijn lijstje met dingen die ik nodig heb om gelukkig te blijven. Ik kijk vaak in m’n agenda om te checken of ik het wel genoeg doe. En anders plan ik het in.”

Wat staat er nog meer op dat gelukslijstje?

“Qualitytime met vriendinnen, en met Jorg. Maar ook in mijn eentje niks doen. Om m’n werk goed te kunnen doen, heb ik dat echt nodig.”

Het hele interview met Sanny lees je in VIVA 23. Het nummer ligt van woensdag 7 t/m dinsdag 13 juni in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «