Sarah Chronis: ‘Een grote ster worden? Hoeft niet per se’

sarah chronis vriend

Wat is Sarah Chronis (30) toch lekker gewoon gebleven. We zien haar in het najaar in de film ‘Alles voor elkaar’ en de serie ‘CMC’ en tot die tijd kun je haar tegen het lijf lopen in haar eigen visagiesalon. “Vriendinnen wilden altijd door mij worden opgemaakt, dus ik dacht: daar moet ik iets mee.”

Tekst Merel Brons | Foto’s Stef Nagel

Binnenkort ben je te zien in de romantische comedy ‘Alles voor elkaar’. Over vier vrouwen die dertig worden en terugblikken op de dromen die ze hadden toen ze achttien waren. Waar stond jij toen?

“Ik zat op het conservatorium en wilde wilde jazz-zangeres worden. Na een jaar besloot ik dat ik me toch niet nu al zo wilde specialiseren. Het zingen is uiteindelijk op een laag pitje komen te staan en het werd acteren.”

Zing je nog weleens?

“Heel cliché: thuis onder de douche. En als mijn vriend er niet is. Hij vindt het heerlijk als ik zing, maar ik geneer me dan vaak, dus laat ik het maar.”

Jij en je vriend (acteur Kay Greidanus, red.) zijn nu vier jaar bij elkaar. Wat is er zo leuk aan hem?

“Het heeft wel even geduurd voordat het iets werd tussen ons. We kennen elkaar van de toneelschool en we speelden allebei hard to get. Hij is vijf jaar jonger, ik vond hem veel te jong. Uiteindelijk heeft hij me overgehaald om een keer met hem uit eten te gaan en dat bleek hartstikke leuk. Wij zijn yin en yang, vullen elkaar volledig aan. Ik ben chaotisch, hij die rustige rots in de branding. Hij toomt me in, ik zweep hem op. Ik had al een paar relaties gehad, maar dit heb ik nog nooit zo gevoeld.”

Knalt het ook weleens tussen jullie?

“Nee, eigenlijk niet. We kennen elkaars gebruiksaanwijzing goed. En we zijn allebei vrij makkelijk. Soms denk ik: zouden we niet wat meer ruzie moeten maken? Maar nee, waarom eigenlijk?”

Wat voor rollen wil je nog eens neerzetten?

“Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde rol. Ik hoef niet per se een grote ster te worden, ik wil gewoon lekker spelen. Al zou een keertje Bond-girl natuurlijk wel leuk zijn. Liefst wil ik afwisselende dingen doen. Een keer een comedy, de andere keer een thriller.”

Mijn naam is Sarah
Actrice Sarah Chronis werd geboren in Amsterdam op 27 augustus 1986 als dochter van actrice Adriënne Kleiweg en kunstenaar Jorgos Chronis. Ze speelde rollen in o.a. ‘Onderweg naar morgen’, ‘Divorce’ en ‘Flikken Maastricht’. In 2014 had ze een van de hoofdrollen in de film ‘Bloedlink’. Daarna was ze te zien in de serie ‘Meiden van de Herengracht’. Dit najaar zit Sarah in de film ‘Alles voor elkaar’ en is ze te zien in de ziekenhuisserie ‘CMC’. Ze woont samen met acteur Kay Greidanus (uit ‘Bloedverwanten’) in Amsterdam.

Het hele interview met Sarah lees je in VIVA 25. Het nummer ligt van woensdag 21 t/m dinsdag 27 juni in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «