Angela danst in videoclips: ‘Als danseres sta je nu eenmaal niet in een coltrui op het podium’

videoclips

De mening over meiden in video’s is dat ze ordinair zijn. Maar hoe zien de ervaren vrouwen uit videoclips dat eigenlijk zelf?

Tekst Mayra Louise | Beeld Daphne Ponsteen

Naam: Angela Timisela (26)
Werk: Danseres en presentatrice
Relatiestatus: 3 jaar samen met haar vriend
Videoclip features: Stepherd & Skinto ft Jayh – ‘Bips’, SFB – ‘Jij kan chillen met mij’, Lange Frans – ‘Koffie’, Dirtcaps ft Rochelle – ‘Fools Paradise’

Mini Playbackshow

“Als vijfjarig meisje begon ik al met dansen; danseres worden was mijn droom. Ik zat bij de selectie van Lucia Marthas en deed dingen als de Mini Playbackshow, maar na een paar jaar vond ik het niet meer leuk; ik wilde met mijn vriendinnetjes spelen. In mijn tienerjaren begon ik weer met dansen en drie jaar geleden rondde ik een dansopleiding af. Vanaf mijn vijftiende ben ik al werkzaam in de clubscene. Ik danste bijvoorbeeld vaak in The Powerzone en de Escape. Daarnaast deed ik ook al choreografieklussen en videoclips.”

Tepelplakkers

“Videoclips worden vaak geassocieerd met blote outfitjes, maar daar heb ik weinig moeite mee, iets wat ik heb meegekregen van mijn studie. Danseressen staan nu eenmaal meestal niet in colletjes op het podium. Het lichaam is ons instrument, en dat mag gezien worden! Een beetje sexy vind ik niet erg, zolang het maar niet ordinair is. Het gaat er vaak om hoe het wordt neergezet. Ik dans elk jaar met tepelplakkers op het Pacha-festival, die outfits zijn zo mooi en artistiek. Maar ik ga niet met mijn billen schuddend in beeld op een man in een hot tub zitten.”

Miljoenen views

“Ik zit nu elf jaar in deze scene en als ik dan weleens filmpjes of foto’s terugzie, denk ik: Ange, je had je make-up wel even anders kunnen doen. Tja, je smaak verandert met de tijd hè? De eerste clip die ik deed was met Bizzey, die nu bij Yellow Claw zit. Het leuke aan clips is dat je steeds weer ergens anders terechtkomt. Ik heb ook weleens gehad dat ik geen idee had hoe groot de artiesten waren. Dat gebeurde me met SFB. Ik kende ze niet, maar hun clips worden miljoenen keren bekeken. Het enige wat minder is, is het vele wachten. Je maakt lange dagen. De leukste clip die ik tot nu toe heb gedaan was voor Y.V.E. 48: ‘On The Road’. Die is geschoten op Ibiza. Samen met twee vriendinnen zat ik in een vette villa en mocht ik in een Mustang rijden.” 

Niet jaloers

“Mijn vriend is heel trots op alles wat ik doe. Als ik op een festival sta te dansen, staat hij glunderend naar me te kijken. Zijn vrienden zeggen dan: ‘Hoe doe je dat, man!’. Ik maak weleens de grap dat hij best even jaloers mag zijn. Door de videoclips ontdekte ik hoe leuk ik het vond om voor de camera te staan. Ik werk nu freelance als presentatrice voor onder andere DJ Mag Indonesia en vlog wekelijks op mijn eigen YouTube-kanaal. Mijn ultieme droom is als presentatrice werken en een reisprogramma maken waarin ik de wereld mag ontdekken.”

In VIVA 26 spreken we ook met videoclipmeisjes Fleur en Farrieda. Het blad ligt nu in de winkel of kun je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook lezen via Blendle.