Shandrick Elodia: ‘Ik dacht: met haar wil ik spelen’

shandrick

Shandrick Elodia (28) ken je waarschijnlijk als de zingende buschauffeur die half Nederland op de been kreeg toen hij ontslagen werd. Maar wie schuilt er achter dat stralende humeur? En is hij in de liefde ook zo’n pleaser?

Hier is het feestje

“Ik wilde graag een goeie vibe hebben in de bus, ik hoopte dat ik mensen blijer kon maken en dat ze met elkaar zouden kletsen. Ik zei bijvoorbeeld door de microfoon: ‘Als er een leuk iemand naast je zit en je wilt iets zeggen, mag je altijd gebruikmaken van de gepatenteerde zin ‘Wat een rare buschauffeur hè?’’ Als er alleen maar vrouwen in de bus zaten, zette ik Beyoncé’s ‘Run the world’ op. Voordat ik ’s ochtends bij het station aankwam, draaide ik een uptempo-nummer als ‘Disco inferno’ om mensen een goeie start te geven. En op Valentijnsdag had ik een speciale playlist. Er kwamen mensen uit Den Haag naar Enschede om bij mij in de bus te zitten.”

Buurmeisje

“Mijn vrouw is het grootste deel van mijn leven op Curaçao mijn buurmeisje geweest. Op mijn zesde kwam ik naast haar wonen. Ik zag haar en dacht: ik wil met haar spelen! Maar het was lastig om met haar in contact te komen, ze is heel beschermd opgevoed. Toen ik ontdekte dat ze elke zondag naar de kerk ging, hoefde mijn moeder mijn broer en mij niet eens meer wakker te maken op zondag. We stonden al klaar. Ze zat met haar moeder altijd op dezelfde plek. Mijn broer en ik vonden haar zo leuk dat we een plaats kozen waar we haar goed konden zien. ”

Schaamteloos

“Tot mijn zestiende, zeventiende was ik… ik wil het geen player noemen, maar ik was niet zo serieus. Mijn vader was gierig: hij liet mij en mijn broer hard voor hem werken, maar betaalde weinig. Dus werd ik zelf ook gierig. Als een meisje met me uit wilde, vond ik dat al snel te duur. Maar sommige dames vonden mij zo leuk dat ze alles voor me wilden betalen. Op een gegeven moment kreeg niemand meer geld uit me. Dames nodigden mij uit om naar de bioscoop te gaan en ik had geen cent op zak. Schaamte- loos! Maar bij mijn vrouw was het anders. Voor haar wilde ik alles betalen. Ik besteedde al mijn geld aan haar en voelde me een gentleman.”

Het hele interview met Shandrick lees je in VIVA 3, die nu in de winkels ligt!

TEKST IRIS VANDEMOORTELE | FOTO’S CORNELIE TOLLENS