Shelly Sterk: ‘Een belspel of astro-tv presenteren om met m’n hoofd op tv te komen? No thanks’

shelly sterk

Wie mooi is, kan best slim zijn. Dus presenteert Shelly Sterk (25) het nieuwe seizoen van het RTL-5 programma ‘Galileo’. En laat ze in deze VIVA zien wie ze is, in een interview én een shoot met toffe feestmode.

Interview Merel Brons | Beeld Rachel Schraven

Een relatief nieuw gezicht in tv-land. Vertel, wat is je achtergrond…

“Ik was klaar met de School voor Journalistiek en werd aangenomen bij BNN University. Daarna werd ik gevraagd voor ‘Pownews’. Een grote kans natuurlijk. Ik heb het een maand  gedaan en ben er toen mee gestopt. Het past gewoon niet bij me om elke dag vervelend te moeten doen. Ik wil best kritisch zijn, maar niet bijdehand die microfoon onder iemands neus duwen die niks verkeerd heeft gedaan. Ik heb liever dat mensen denken: leuk dat je er bent, dan: daar heb je haar weer. En ik had ook geen zin om al die ‘spraakmakende’ onderwerpen te moeten draaien. Schaamhaarmode? Dat is wel iets voor Shelly. Ik wil iets intelligenters maken.”

Knap. Blond. Slim. Heb je te maken met vooroordelen?

“Mensen verwachten dat als je Shelly heet en ook nog blond bent, je een beetje dom bent. Dat wil ik niet. Ik wil graag laten zien dat ik meer hersens heb dan dat. Ik heb gestudeerd, heb een gedegen achtergrond. Ik wil ook graag programma’s maken die in het verlengde daarvan liggen.”

En toen kwam ‘Galileo’ op je pad?

“Toen ik ontslag had genomen bij Powned, kwam er een tijdje niks. Ik dacht toen: als het niet voorbij komt, ga ik zelf wel iets maken op YouTube. Ik had een programma bedacht waarin ik probeerde het antwoord te vinden op allerlei semiwetenschappelijke vragen die me bezighielden. Ik had toevallig een kennismakingsgesprek met de producent van ‘Galileo’ en toen bleek dat precies het programma dat ik graag wilde maken. Dat is nu een jaar geleden. Het is echt fantastisch om te doen. Ik vind het zo leuk dat het niet eens voelt als werk.”

Zelf een programma voor YouTube verzinnen. Stoer! Ben je zo eigengereid?

“Haha, ja! Eigenlijk wel. Ik heb het liefst zo veel mogelijk zelf in de hand. Hetzelfde geldt voor de programma’s waar ik aan meewerk, eigenlijk ben ik ook overal achter de schermen bij betrokken. Dat vind ik het leukst, niet alleen een tekstje opzeggen, maar ook echt samen maken.”

Wat zijn jouw ambities op tv?

“Ik hoef niet per se met mijn hoofd op tv. Als ik geen programma’s krijg die bij me passen, ga ik geen belspel of astro-tv presenteren omdat ik zo nodig moet. Dus ik hoop vooral dat ‘Galileo’ nog even doorgaat. En dat er ook
andere mooie programma’s op mijn pad komen. Ik laat nu zo goed mogelijk en zoveel mogelijk van mezelf zien. Maar ben me
er ook wel van bewust dat de grote bazen inHilversum je gewoon iets moeten gunnen.”

Het hele interview én de toffe modeshoot met Shelly vind je in VIVA 50. Het blad ligt nu in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «