Goed nieuws: het Heilige Graal-orgasme kan wél lukken

Voelde jij je ook zo bekocht toen je ontdekte dat seks dus níet is als in de film? En dat gelijktijdig klaarkomen niet de norm is? Het goede nieuws: het kan wél lukken. Met deze tips. Oké, en wat oefening.

Toch weer 
dat voorspel

Ja sorry, het blijft de allergrootste open deur op seksgebied, maar we zullen hem altijd met liefde blijven intrappen: het staat of valt met voorspel. Zeker als je simultaan wil klaarkomen, moeten jullie beiden zó opgewonden zijn dat er weinig meer nodig is. Als in: als je me nu nog één keer aanraakt kom ik – en hard ook. Kwestie van zoenen, strelen, masseren, lieve en/of geile woordjes: het zorgt er allemaal voor dat lichamen in een orgastische staat komen, nog voordat er gepenetreerd is of er iets oraals heeft plaatsgevonden. Dus neem er de tijd voor, maar bewaar dat duizend-stukjes-orgasme nog even tot jullie in elkaar bewegen.

Twee handen aan het stuur

Wie een vrouw een beetje fatsoenlijk wil laten orgasmeren, zal beide handen, mond én penis moeten gebruiken. Terwijl hij ritmisch in je beweegt, kan hij met zijn vingers bijvoorbeeld heel langzaam over je clitoris wrijven. Of juist snel natuurlijk – zo veel vrouwen, zo veel smaken. Het vergt wat oefening, maar hij heeft altijd wel een hand en een mond vrij om je elders te masseren, strelen, zoenen. Zaak voor hem is dan wel de penetratie rustig op te voeren: pas wanneer jij laat merken dat de JA! JA!-erlebnis steeds meer nadert, mag hij ook eens aan zijn eigen hoogtepunt gaan denken.

De tweede 
ronde

Omdat uitstel van ejaculatie een zwaar gelag kan zijn – zeker als hij jou ziet kronkelen van genot – is het voor een simultaan orgasme wellicht handig een eerste en tweede ronde in te voeren. Win-win voor beiden: hij kan lekker zijn gang gaan, terwijl jij alvast je smeulende kooltjes op kan poken. Als dan na een korte knuffelpauze ronde twee van start gaat, heeft hij meer geduld om de boel tot paasvuurproporties op te laten laaien, zodat de vonken er op hét moment weer vanaf spatten.

Hou je 
hoofd zen

Samen klaarkomen is mooi, en niet voor niets een Heilige Seks-Graal. Maar er zit een listige adder onder het gras: wil je samen klaarkomen, dan zul je niet te veel aan klaarkomen moeten denken. Maak je hoofd leeg en focus je op je lichaam. En vooral: neem de tijd. Heilige gralen vind je niet in één keer.

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 32-2017. Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»Bestel VIVA online | Klik hier «

Beeld Shuterstock