Sol Wortelboer: ‘Buitensex vind ik te gek’

Sol Wortelboer

Stond ie een paar jaar geleden nog katjelam te tongen in de disco, nu wordt presentator Sol Wortelboer (30) elke dag wakker naast de ware én krijgt hij binnenkort een kind.

Next level shizzle

“Ik heb nu twee jaar een relatie. Het is de eerste keer dat ik bij iemand dacht: dit is de moeder van mijn kind. Eigenlijk al vanaf de eerste keer dat we met elkaar in bed lagen. Ik hield haar vast en wist: dit is het. En het is wederzijds. We hebben in die twee jaar niet één grote clash gehad. Soms vraag ik me af waar die adder onder het gras blijft, maar die lijkt er niet te zijn. Ik ben heel dankbaar. Deze liefde is echt next level shizzle gewoon. Je moet erin investeren, het is een zaadje, en dat wordt een boompje dat moet groeien en sterker worden. Het heeft zorg nodig, die vanuit je hart komt. Whoa, hoor mij! Kappen met die shit, haha.”

Stoute speeltuin

“Ik heb best wel een losbandig leven gehad. Voor mijn gevoel ben ik vanaf mijn zestiende tot mijn zevenentwintigste elk weekend aan het knallen geweest. Festivals, afterparty’s… Ik heb relaties gehad, maar ben ook langere periodes vrijgezel geweest. De helft van de tijd waren ik en mijn vrienden katjelam, en de dames ook. Dan beland je weleens bij iemand in bed, of je staat tongend in een hoekje van een club, en dan ga je weer naar huis. Het is een speeltuin. Lekker stoute dingen doen. Maar op een gegeven moment heb je het wel gezien en is het heel fijn om naast iemand wakker te worden. Ik denk echt nooit: shit, was ik nog maar vrijgezel.”

In de skytrain

“Buitensex vind ik te gek. Op vakantie dan. Hier ga je niet in het Vondelpark liggen krikken. Althans, ik niet. Maar als je op vakantie op een verlaten plek bent, dan kan het wel. Want fuck it, je komt toch nooit meer terug. Ik heb op best wel leuke plekken sex gehad. De gekste plek was in een lege skytrain in Bangkok, op weg naar het vliegveld. Dat was heel spannend.”

Het hele interview met Sol vind je in VIVA43, nu in de winkel!

TEKST IRIS VANDEMOORTELE | FOTO’S CORNELIE TOLLENS