Sophie van der Stap leeft als een prinses in Parijs

Vanaf deze week draait ‘Meisje met de negen pruiken’ in de bioscoop, de Duitse verfilming van het boek dat Sophie van der Stap in 2006 schreef over de periode dat ze kanker had. In VIVA vertelt ze over haar leven en haar mening over de film.

Dichtbij het rauwe
“Geweldig dat de film naar Nederland komt, nu kan iedereen die destijds met me heeft meegeleefd ’m zien. Vrienden, kennissen, zelfs de groenteboer die een extra zak vitaminen in mijn boodschappenmand stopte. De film vind ik goed, maar van mij had de lelijkheid van kanker nog wat meer benadrukt mogen worden. De strijd was harder. Bepaalde scènes zijn langer geworden, zodat je als kijker meer onder haar huid kruipt, dichter bij het rauwe.”

Prinses
Inmiddels woont Sophie in Parijs, waar ze de mooiste (mode)feestjes bezoekt. “Ik kan een restaurant binnenkomen in een rok tot aan de grond, met een zijden bloes en hoge hakken. Dat mag daar. Vind ik fantastisch. En als ik voor een show van Chanel in het Grand Palais ben uitgenodigd, stap ik voor één dag in een prinsessenrol. Dan ben ik even dat meisje dat door een zwarte auto wordt opgehaald, door de VIP-ingang naar binnengaat en wordt gefotografeerd. Al weten die fotografen waarschijnlijk niet eens wie ik ben. Ze denken vast dat ik belangrijk ben omdat ik naast bekende mensen zit.”

Harde klap
Ondanks haar grote liefde voor Franse mannen, is Sophie vrijgezel. “Ik heb een harde klap gehad van mijn laatste relatie. Het was een grote liefde en ik was liever met hem doorgegaan. En dan ben je meer met overleven bezig, dan dat je überhaupt over een nieuwe relatie kunt nadenken. Dan ben je al blij als je weer gewoon oké wakker wordt. Toen ik Thomas (Bouvatier, Franse schrijver) ontmoette, was ik 28. Ik vond het fantastisch om samen iets op te bouwen, om te kiezen voor iemand. Dat was mooi. Helaas is het niet zo gelopen als ik wilde. Dan is het wel even gek om dertig te worden en weer alleen te zijn. Bij anderen gaat het anders, die zijn dertig en getrouwd en zwanger. Maar het gaat nu oké. Ik denk: het komt zoals het komt.”

Lees het volledige interview in Viva 36 die vanaf woensdag 28 augustus in de winkels ligt.