Stylingsquad Ellen, Yara, Patty en Xelly over vriendschap, een eigen business en mode

Voor het tv-programma ‘Fashionchick make-over’ strikte Ellen Snijder powerbabes Yara Michels, Patty Zomer en Xelly Cabau van Kasbergen. VIVA legt 
Ellen zes stellingen voor: over vriendschap, haar 
eigen business – en mode uiteraard.

Tekst Katy Boer | Foto  Astrid Zuidema

Stelling 1: Sinds ik mijn eigen bedrijf heb, ben ik selectiever geworden in mijn vriendschappen.

Yara: “Ik heb een kleine groep hechte vrienden, maar dat komt niet per se door mijn bedrijf. In deze business kom je de hele tijd leuke mensen tegen die zo in je hart zouden passen, maar dat lukt gewoon niet qua tijd. Je kan maar met iets van vijf mensen een intensieve relatie hebben en je wilt bij hen ook niet tekortschieten.”
Patty: “Ik ben heel close met mijn vrienden. Ook al zie ik ze een tijdje niet, op een gegeven moment móet het. Dat is niet veranderd. Er is meer tijdsdruk, je moet je energie, tijd en aandacht soms verschuiven.”
Xelly: “Ik ontmoet veel leuke mensen, maar met je echte vrienden is het toch altijd relaxter, omdat je ze al helemaal kent.”
Ellen: “Dat is waar. Voor mijn oude vrienden ben ik gewoon Ellen en niet Ellen van Fashionchick.”

Stelling 2: Een eigen kledingstijl is iets 
wat je ontwikkelt; je hoeft dus niet altijd mee te gaan met 
alle trends.

Patty: “Niet alle trends horen bij je, je moet kiezen wat jou het knapst maakt. Je kunt wel zijstapjes 
maken en jezelf een beetje opnieuw uitvinden, maar je moet vooral doen waarbij je je prettig voelt. Dat je er ook nog leuk uitziet, is een bijkomstigheid.”
Yara: “Elk seizoen koop ik wel wat ‘snackjes’. Ik kocht laatst een bloes bij H&M die hooggesloten is, ruffles heeft, met bloemen- én een tijgerprint. Totaal niet tijdloos natuurlijk, maar dat voeg ik dan toe aan mijn steady garderobe. Ik vind het leuk om die grapjes toe te voegen voor niet te veel geld. Ik doe niet vaak meer miskopen, maar ik heb weleens een Scandinavische jurk gekocht, omdat je dan toch denkt dat je er net zo uitziet als het model dat ‘m draagt. Maar ik heb borsten, billen en ben niet zo lang, dus minimalistisch staat mij helemaal niet. Dat soort dingen blijven in je kast hangen, dus nu koop ik zoiets niet meer. Ik vind dat ik ‘m nu wel on point heb, m’n garderobe.”
Xelly: “Bij kleding is het net als bij make-up: wat míj niet staat, kan bij een ander juist heel tof staan.”
Ellen: “Ik doe minder miskopen dan vroeger, maar soms koop ik toch iets omdat ik het gewoon graag wil hebben, terwijl het bijvoorbeeld helemaal niet bij mijn figuur past. Feit blijft: als je je ergens fijn in voelt, dan straal je dat ook uit.”

Stelling 3 : Werk en privé hoef je niet 
per se gescheiden te houden voor het beste resultaat.

Yara: “Ik geloof niet dat je het echt gescheiden kunt houden. Je neemt in je werk wel een professionele houding aan, maar het persoonlijke maakt het juist prettig. Als je het strikt gescheiden houdt, zijn draaidagen van achttien uur echt niet leuk. Toen ik 
net een ‘baas’ werd, wilde ik graag dat mijn werknemers mij als vriendin zagen. Dan praatten we eerst een uur over het weekend en zaten ze vervolgens veel te whatsappen. Daar heb ik van geleerd en nu heb ik duidelijke regels. Prima als je af een toe een break neemt, maar we zijn wel aan het werk.”
Xelly: “Het is fijn om mensen om je heen te hebben die je begrijpen. Mijn vriend en ik werken veel 
samen, hij doet voor mij de contracten, onderhandelingen en we reizen samen. Hij is degene die het beste met mij voor heeft. Mijn vriendinnen vraag ik om hulp met mijn boek, zij weten precies wat ik in mijn hoofd heb. En tegen hen kan ik 
makkelijker dingen zeggen zonder dat ze zich 
aangevallen voelen.”
Ellen: “Als je een goeie band met elkaar hebt, weet je hoe je diegene kunt benaderen. Ik heb ook weleens iemand moeten ontslaan. En hoewel het heel vervelend is, zijn dat gewoon zaken.”

De rest van de stellingen lees je in VIVA 15. Het fashionnummer ligt van woensdag 12 t/m dinsdag 18 april in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «