Sylvana’s column: Relatiestatus

sylvana's column

Ik zit tegenover mijn dochter om op te biechten dat ik sinds een paar weken verkering heb. Dochter vraagt naar de cijfers. Leeftijd. Beroep. Wie is z’n vader, wie z’n moeder. Ik antwoord braaf. Het is waar: op een dag draaien de rollen om. “Hij heet B. Is 39.” “Waar heb je hem ontmoet?” “Op een feestje.” “Was je naar een feestje?! Waar?! Wanneer?! Met wie?!”

Het is nog pril. Ik licht mijn dierbaren iets te vroeg naar mijn zin in over mijn nieuwe relatiestatus, want ik wil niet dat de Santegoedjes en Nanninga’tjes van deze wereld me voor zijn. Meestal lukt dat prima. Wie in ons land als bekende kop z’n privéleven buiten de spotlights wil houden, hoeft daar eigenlijk niet zo veel voor te doen. Je moet er vooral het één en ander voor laten. Niet op woensdagmiddag samen op een terras in de hoofdstedelijke Cornelis Schuytstraat in Oud-Zuid gaan zitten bijvoorbeeld. Dan rijden de heren paparazzi namelijk hun rondje. Gelukkig komen ze vaak niet verder dan Amsterdam-Zuid, de luiwammesen. De rest van de stad is dus redelijk safe.

Het is sowieso verstandig hotspots te vermijden als je je nieuwbakken liefde nog even voor jezelf wilt houden. Gewoon in een doorsnee barretje in een buurt met betaalbare woningen gaan zitten: niks aan de hand. Verder spreekt het voor zich: hou je socialmediaaccounts erbuiten. Lastig genoeg voor een Facebook-verslaafde als ikzelf, want het liefste zou ik het van de daken willen schreeuwen: ik ben verliefd en hij is zó leuk! En kijk eens hoe leuk onze selfies zijn… Het is vragen om problemen. Hoewel ik ook zat collega-BN’ers ken die er geen moeite mee hebben het hele land vanaf de eerste kus te laten meegenieten. Het zijn meestal dezelfden die er geen moeite mee hebben elke schaafwond uitgebreid toe te lichten bij ‘Shownieuws’ of ‘Boulevard’.

Een relatie met een BN’er vraagt ook iets van de Onbekende partij. Want zodra je de spotlights in stapt, weet je dat eerdergenoemd roddeljournaille er alles aan zal doen smeuïge weetjes omhoog te toveren. Dus graaft B. in alle hoeken van z’n geheugen om me up-to-date te brengen van alle lijken in zijn kast.

En dan, als we na weken van ontmoetingen, lange gesprekken en het informeren van de dierbaren zeker zijn over onze intenties en de wil om dit avontuur aan te gaan, kunnen we ‘normaal’ gaan doen. Hand in hand lopen, kusjes tussendoor en wie weet zelfs op een populair terras zitten. Ik heb er zin in, want hoe goed ik het ook met mezelf kan vinden, er gaat niets boven in elkaar verstrengeld op de bank een filmpje kijken, mijn koude voeten in bed warmen tussen zijn kuiten en wakker gekust worden met de woorden ‘goedemorgen mooie vrouw…’

Ja, laat de winter maar komen. Ik vermoed dat het een hete wordt.

Televisie- en radiopresentatrice Sylvana Simons observeert en schrijft daarover wekelijks een column in VIVA. Je kunt het blad hier online bestellen.