Taeke Taekema: ‘Ik hoef niet zo nodig met mijn 
kop op tv’

taeke taekema

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week kletsen we met oud-profhockeyer en ‘Wie is de mol?’-kandidaat Taeke Taekema over zijn lijf, zijn kersverse BN’er-status én zijn nieuwe liefde.

Tekst: Elle Smolders | Foto’s: Anke van der Meer

Met zijn deelname aan ‘Wie is de mol?’ – goed voor een paar miljoen kijkers per week – en zijn prille verkering met mededeelnemer en ‘Shownieuws’-presentatrice Airen Mylene, werd strafcornerkanon Taeke Taekema van een bekende hockeyer in één klap ook een bekende Nederlander en staat hij ineens met zijn kop in de bladen.

Is je leven veranderd na ‘Wie is de mol’?

“Ik merk wel dat er meer mensen interesse in me hebben en ik heb meer volgers op Instagram. Maar ik heb niet de illusie dat ik nu voor ‘GTST’ gevraagd ga worden. Het is ook absoluut niet zo dat ik per se met mijn kop op tv wil. ‘Wie is de mol?’ leek me heel tof en dat wás het ook, maar ik heb een eigen bedrijf in sportmanagement en daar ligt mijn ambitie. Eigenlijk is er dus niet zo heel veel veranderd.”

Je vergeet je relatiestatus…

“O ja, die is ook veranderd! Een fijne bijkomstigheid, haha.”

Liefde op het eerste gezicht?

“Nee, dat niet. Daar was het ook de situatie niet voor. Je zit meteen zó in het spel. Maar ik dacht op Schiphol wel: leuke meid.”

En toen?

“Toen heb ik Airen na de opnames, toen ik weer terug was in Nederland, een appje gestuurd en gevraagd of ze een keertje wat wilde gaan drinken. Niet eens zozeer als date eigenlijk, gewoon als vrienden. Dat vond ze leuk dus dat hebben we gedaan.”

En toen hebben jullie gezoend?

“Ja. En toen zijn we heel keurig naar huis gegaan. Vrij snel daarna hebben we weer afgesproken en zo is het wat geworden. In die periode startten ook de uitzendingen van ‘Wie is de mol?’, dus dat maakte het wel wat ingewikkelder. Gaan we het ná de uitzendingen bekendmaken of nu al? Toen we in februari samen op wintersport gingen, besloten we toch maar open kaart te spelen.”

Het hele interview met Taeke Taekema is te lezen in VIVA 20. Je kunt het blad online bestellen of lees het artikel op Blendle.