Tess Milne: “Als mensen me een mokkel vinden, prima”

tess milne

Tess Milne is weer terug van eigenlijk nooit weggeweest. Ze is het nieuwe gezicht van Veronica: vanaf 4 april presenteert ze InsideGamer én ze is te zien in een nieuw seizoen Ranking the Cars. VIVA sprak met de knappe blondine.

Misleidende titel
“Ik koos er zelf voor om Ranking the Cars te presenteren. Toen ik net begon met televisie maken, was ik overal enthousiast over. Ik ging overal in mee, maar een jaar geleden, na ‘Sterren springen’, ging ik nadenken: wat wil ik eigenlijk? Wat past bij mij? Ranking the Cars is daar een goed voorbeeld van. Dat vind ik te gek. Alleen de titel is misleidend. Nu klinkt het alsof het programma alleen op de auto gericht is, maar het gaat vooral over de passie van mensen, over hun levensverhaal. Een vintage-Ferrari is bijvoorbeeld alleen de aanleiding voor het gesprek. Maar er schuilt zo veel meer achter.”

Vozen op het strand
Tess heeft een tweelingzus, Lisa. Verschillen ze veel van elkaar? “Nu niet meer, maar vroeger wel. Lisa was altijd het kind dat je wilde hebben als ouder. Lief en rustig. Niet het type dat uit de band zou springen. Ik was het tegenovergestelde: ik had verkeerde vriendjes, ging stiekem uit in Amsterdam en bleef de hele nacht weg. Rebels was ik: kwam ik ’s ochtends vroeg weer met takken in mijn haar en kampvuurroet op mijn gezicht thuis, terwijl mijn moeder dacht dat ik bij een vriendin bleef slapen. In werkelijkheid lag ik met een jongen te vozen op het strand bij het IJsselmeer. En ik loog veel. Ik dacht altijd: ik kan twee dingen doen. Eerlijk zijn, maar dan mag ik waarschijnlijk niet weg of ligt mama de hele nacht te piekeren totdat ik thuiskom, of doen alsof ik bij iemand anders slaap, dan kan zij ook lekker slapen en heb ik een leuke avond.”

Gedrocht
Als je Tess’ naam intikt op Google krijg je als eerste hits ‘mokkels’, ‘blond’ en ‘bikini’. Hoe gaat ze met dit imago om? “Ik voel dat niet zo, maar als mensen me zo willen labelen, prima, ergens zou iedere vrouw zich daar toch gevleid door voelen? Ik zou het lastiger vinden als ‘lelijk’ de eerste hit zou zijn. Voor mijn werk is het handig om goed in m’n vel te zitten. Ik moet gezellig overkomen op de camera en daarvoor moet je wel in jezelf geloven. Gelukkig ben ik geen onzeker type, maar dat heeft ook te maken met het moment. Als je me dit een jaar geleden had gevraagd, had ik me helemaal niet dat mooie meisje gevoeld. Toen voelde ik me een gedrocht. Nu zijn die momenten er ook nog hoor, maar er zijn vaker momenten dat ik mezelf echt leuk vind.”

Meer lezen? Het gehele interview vind je in VIVA 15, die vanaf woensdag 2 april in de winkel ligt.
Beeld: Sjoerd Geuke