Tim Akkerman: ‘Ik was een botte lul, maar wél eerlijk’

tim akkerman

VIVA drinkt elke week een biertje met een leuke man. Deze week zitten we aan de bar met singer-songwriter Tim Akkerman (34), die nu met zijn show ‘The Journey’ de Nederlandse theaters afgaat. Naar de kroeg gaat hij het liefst alleen en hij lult er met iedereen die maar wil luisteren.

HÉ, BEN JIJ NIET…?

“Mensen van een jaar of 23 weten echt niet wie ik ben als ze me tegenkomen, en dat is zo heerlijk. Maar nog steeds komen er mensen op me af die ‘me ergens van kennen’. Dan vind ik het moeilijk om zelf te beginnen over Di-Rect. Ik vind dat zo lame. Omdat ik er niet graag mee te koop loop én omdat ik het heb afgesloten. Ik ben er übertrots op, daar niet van, en heb als jong ventje mogen genieten van heel veel leuke dingen, maar ik hoef het er niet bij elke ontmoeting over te hebben.”

BOTTE LUL

“Rond mijn twintigste heb ik een paar onenightstands gehad. Dat had iets spannends, maar negen van de tien keer viel het tegen en voelde ik achteraf een soort schaamte. Wel ben ik blij dat ik die wilde jaren heb gehad. Het was allemaal heel vrijblijvend, lang leve de lol, prima. Ik had verschillende sexrelaties met vrouwen in Den Haag die ik verder niet kende. Van tevoren was ik altijd duidelijk: ‘Vanavond is het vuurwerk en hebben we lol, maar ik wil morgen geen sms dat je wat voor me bent gaan voelen.’ Laatst kwam ik een van die scharrels tegen. Ze zei dat ze het toen heel arrogant van me vond, maar het achteraf wel waardeerde. Dat vond ik tof. Misschien was ik toen een botte lul, maar ik was in elk geval wél eerlijk.”

BIERKILO’S

“Tot een paar jaar geleden dronk ik thuis ook bier, maar dat heb ik afgeschaft. Het kwam iets te vaak voor dat ik naar de koelkast liep voor een frisje en terugkwam met bier. Het was zelfs zo erg – in mijn tijd met Di-Rect – dat ik standaard twee biertjes bij het eten dronk. Reken maar uit. En dan heb ik het bier van de kroegavonden nog niet eens meegeteld! Dat merkte ik echt in mijn gewicht. Ik heb het getest, een week met en een week zonder alcohol. Het scheelde twee kilo! Ik lijk wel een vrouw trouwens. Over de dertig hè, dan krijg je dat soort onderwerpen. Maar goed, ik wil voorkomen dat ik een bierbuikje krijg. Zo lelijk.”

Benieuwd naar Tims andere baravonturen? Je leest het in VIVA 6, nu in de winkel!
Tekst: San van de Ven Foto: Anke van der Meer