Tim Douwsma: ‘Als Jessie en ik meant to be zijn, vinden we elkaar wel weer’

Tim Douwsma (29) en Jessie Jazz Vuijk zijn geen setje meer. VIVA’s Eline (donker) en Kim (blond) doken de sportschool in om tussen het opdrukken en squatten door te vragen naar zijn liefdesverdriet, maar ook naar zijn nieuwe films.

Tekst Kim Buitenhuis | Foto’s Anke van der Meer

De sportschool in met Tim Douwsma, dat belooft wat. Zo sportief als de nuchtere Fries zijn we zeker niet, blijkt al tijdens de warming-up op de loopband. Tim: “Kom op, sneller dames! Jeetje, hebben jullie het nu al heet? We beginnen net.” Hij  ontpopt zich al snel tot onze personal trainer. Bij het bankdrukken: “Ja, til die twintig kilo er maar op, huppa!” Voor de spiegel de armspieren trainen: “Wel tegelijk omhoog hè, dames!” Tijdens de pull ups: “Dit is voor mij ook de zwaarste  oefening.” Gelukkig. Na een halfuurtje zweten is het tijd  voor de coolingdown met een eiwitshake. Tim: “Die drink  ik geregeld, perfect om te herstellen. Ik ben gemiddeld vier à vijf dagen per week in deze sportschool te vinden en heb hier Bij het bankdrukken: “Ja, til die twintig kilo er maar op, huppa!” Voor de spiegel de armspieren trainen: “Wel tegelijk omhoog hè, dames!” Tijdens de pull ups: “Dit is voor mij ook de zwaarste oefening.” Gelukkig. Na een halfuurtje zweten is het tijd voor de coolingdown met een eiwitshake. inmiddels zelfs een groep vrienden.”

Kim: Je bent net weer vrijgezel. Daten in de sportschool: go of no go?

“Niet als eerste date. En dan laten zien hoeveel je tilt? Niet mijn ding.”

De breuk tussen jou en Jessie Jazz voelt onverwachts. Is er een kans dat het goed komt?

“We zitten niet in dezelfde levensfase, maar houden ook zielsveel van elkaar . Als we meant to be zijn, vinden we elkaar wel weer. En anders zullen we de mooie momenten samen koesteren. Het is wat het is.”

Eline: Wat is voor jou de beste manier om met liefdesverdriet om te gaan?

“Het is nooit makkelijk wanneer een relatie niet werkt. En of dat alleen voor nu is of voor de toekomst, dat weet je nooit. Voor nu vind ik het fijn om veel in de natuur te zijn. Lekker met de hond eropuit. En ook beseffen dat er altijd weer goeie tijden
zullen komen.”

Praat je er veel over, of liever niet?

“Ik ben altijd een prater over mijn emoties, dat heb ik meegekregen vanuit huis. Daar heb ik dus niet veel moeite mee.”

Kim: Je nieuwe single ‘Dat ding met jou’ gaat over die ene ex die je maar niet uit je hoofd kan krijgen…

“Mijn nieuwe single is ineens wel toepasselijk ja. Haha… Ach, genoeg inspiratie voor nieuwe muziek. Dat zal later dit jaar volgen.”

Eline: En als we veel verder in de toekomst kijken: wat voor type vrouw hoop je ooit te trouwen?

“Ik ben niet bezig met een nieuwe liefde of een bepaald type vrouw. Ik focus me op mezelf,  om verder te groeien als mens. Wat de toekomst zal brengen, laat ik los.”

Het hele interview met Tim lees je in VIVA 12. Het nummer ligt van woensdag 22 maart t/m dinsdag 28 maart in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «