Tim Haars: “Ik werd de club uit gezet op het moment dat zij naar binnen ging”

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week hangen we aan de bar met acteur Tim Haars (33), die nu te zien is in de SBS-serie ‘Bureau Raampoort’ en de bioscoopfilm ‘FAKE’.

Drink je vaak, eigenlijk?

“Niet elke dag, wel regelmatig.”

En kun je veel hebben?

“Zeker! Ik ben een hedonistische drinker, ik geniet er echt van. Maar ik ga niet drinken om gewoon ‘even wat te drinken’. Als ik ga drinken, ga ik ook écht drinken. Dat vind ik leuk. In de kroeg zitten en drinken, écht drinken dus, met vrienden.”

Hoe ben je als je dronken bent?

“Blij. Ik maak grapjes. Althans, ik denk dat ik grappig ben. Ik vind het wel leuk om mezelf aan te stellen. Maar als ik drank op heb, word ik ook grenzelozer. Ik ga los, zeg maar. Doe gekke dingen. Die ik nu niet ga noemen, omdat ze alleen leuk zijn als je dronken bent. Eenmaal nuchter klinkt het dan altijd weer superkut.”

Heb je je vriendin ook in de kroeg ontmoet?

“Soort van, ja. Ik werd de club uit gezet op het moment dat zij naar binnen ging.”

Waarom moest je eruit?

“Dat kan ik nu ook niet zeggen, omdat we niet dronken zijn. Maar toen ik Marloes zag, ben ik stiekem weer die club in geslopen. Daar raakten we aan de praat en het klikte. Na een maand woonden we samen, het voelde goed. Nou ja, en ik moest mijn huis uit, haha.”

Hoe lang zijn jullie samen?

“Tien jaar. Maar ik heb het daar eigenlijk nooit over. Het boeit niet, toch? Bekend zijn en over mijn privéleven praten is nooit een motivatie geweest om dit werk te doen. Ik verbaas me er vaak over als iemand me aanspreekt op straat. Verrek, ze kennen me! Terwijl, ik doe gewoon mijn ding. Fuck, nu zeg ik het wéér! Ach, mensen weten bijna niets van me. Heerlijk.”

Het hele interview met Tim Haars lees je in VIVA 39! Je kunt het blad hier online bestellen.

Tekst: Elle Smolders
Beeld: Anke van der Meer