Vette Baan: Anne Eva (29) is sieradendesigner

Elke week vertelt een leuke vrouw over haar toffe job. 

Met een diploma van de kunstacademie op zak en een dikke vette passie voor styling en sieraden begon Anne Eva Margriet Brink (29) haar eigen label ÆVA. Via haar webshop verkoopt ze verfijnde sieraden, tassen en accessoires.

Beroep: owner en designer sieraden- en accessoirelabel ÆVA
Status: zelfstandig ondernemer
Talent: geweldig oog voor aandacht en vormgeving van verfijnde sieraden

Handige app

“Ik post om de dag nieuwe producten op Instagram, zo weten klanten mijn webshop goed te vinden. Moneybird is ook onmisbaar. Dat maakt de boekhouding stukken makkelijker.”

Struggles 

“De vrijheid die ik heb als ondernemer is fijn, maar ook lastig. Je zit al snel avonden door te werken en doordat ik perfectionistisch ben, ben ik niet snel tevreden. Ik zou eigenlijk meer uit handen moeten geven.”

No go 

“Ik geloof zelf niet zo in fast fashion. Door kritisch te blijven en niet overal ja op te zeggen, blijft je product uniek, ook al duurt het hierdoor iets langer totdat je je doelen bereikt. Als ik naar ÆVA kijk, geldt: geduld is een schone zaak.”

Onderhandelen

“Weet wat je product waard is en onderhandel altijd vooraf. Zo kom je achteraf niet voor onverwachte verrassingen te staan.”

Meer lezen over de job van Anne Eva? Check de rubriek ‘Vette baan’ in VIVA 20. De editie ligt van 20 t/m 24 mei in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «