Vette baan: Francine (36) werkt als interieurarchitect

Elke week vertelt een leuke vrouw over haar toffe job. 

Francine Meerveld (36) verruilde haar reclamecarrière voor de baan waarvan ze als kind al droomde: interieurarchitect. Nu is ze eigen baas en heeft ze alweer een nieuwe droom: haar eigen kunstinstallatie op de Biënnale van Venetië.

Beroep: interieurarchitect en eigenaar 
van bureau FELD
Status: eigen baas
Doel: haar klanten gelukkiger maken

Trots op

“Dat ik een carrièreswitch heb aangedurfd om mijn droom waar te maken. Je bent nooit te oud om je hart te volgen.”

Tip

“Durf tijd te nemen voor dingen die niet direct iets met je vak of opdrachten te maken hebben. Zo ben ik dol op schilderen. Het creëert rust in mijn hoofd en zorgt voor nieuwe inspiratie.”

No Go

“Op de automatische piloot werken. Elke klant en iedere ruimte is uniek. Ik duik voor iedere opdracht een nieuw avontuur in.”

Struggle

“Ik vind het soms stressvol om niet te weten waar ik aan toe ben op de langere termijn. Sinds ik me fulltime op mijn interieurbureau FELD heb gestort, heb ik nog niet zonder opdrachten gezeten. Toch blijft het een onzeker bestaan.”

Onderhandelen

“Zeg als je face to face onderhandelt nooit meteen ja tegen een aanbod. Ga naar huis, laat het op je inwerken, maak een berekening en beoordeel of het reëel is. Kom er dan pas op terug.”

Doen

“Evalueren. Ik analyseer na elke opdracht altijd wat goed ging en wat de volgende keer beter kan.”

Meer lezen over de job van Francine? Check de rubriek ‘Vette baan’ in VIVA 29. De editie ligt van 22 t/m 25 juli in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «