Vette Baan: Hanne Tersmette (28) werkt als boswachter

Elke week vertelt een leuke vrouw over haar toffe job. 

Van een baan in de reclamewereld naar boswachter bij Natuur-monumenten. Hanne Tersmette (28) werd uitgelachen om haar carrièreswitch, maar noemt het één van haar beste beslissingen ooit.

Beroep: boswachter bij Natuurmonumenten, Communicatie & Beleven Gooi en Vechtstreek
Status: in loondienst
Motto: Mensen inspireren om meer oog te hebben voor de natuur

Trots op 

“Door een project, waar we jarenlang hard aan hebben gewerkt, werd de otter weer in het Naardermeer gespot. Een otter komt alleen voor in een natuurgebied als dat helemaal op orde is: het water moet schoon zijn en er moet voldoende voedsel en rust zijn. Die checklist kon ik met mijn team mooi afstrepen. Heel bijzonder.”

Struggles

“Ik zie het liefst elk dier leven, maar sommige soorten zijn zo dominant dat ze andere soorten verdrukken. Zo’n populatie moet je dan beheersen door bijvoorbeeld dieren af te schieten of te voorkomen dat eieren uitkomen. Dat is niet leuk om te doen.”

Sleutel tot success

“Volg je hart. Toen ik zei dat ik boswachter wilde worden, lachten mensen me uit. Toch heb ik me laten leiden door mijn passie. In het begin was het zeker niet altijd makkelijk, maar het is me toch maar mooi gelukt. Daar ben ik heel trots op. Eén van mijn beste beslissingen ooit.”

No go

“Een 9-tot-5-mentaliteit. De natuur laat zich niet regelen; je hebt geen vastomlijnde werktijden.”

App

“Ik gebruik de ‘Week Calendar’-app: een overzichtelijke app om je agenda in bij te houden. Zo zie ik elke dag precies wat er op het 
programma staat.”

Tip

“Denk in mogelijkheden. Ik dacht dat ik geen boswachter kon worden, omdat ik niet de juiste achtergrond en ervaring had. Maar als je er voldoende energie in stopt, is er zo veel meer mogelijk dan je denkt.”

Meer lezen over de job van Hanne? Check de rubriek ‘Vette baan’ in VIVA 22. De editie ligt van 3 t/m 7 juni in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «