VIDEO: Frustraties uiten? Smijt een bord stuk

jessicaOngegeneerd huilen en het uitschreeuwen van woede: dat is wat we willen bij tegenslag. Toch houden we ons vaak in, want we moeten vooral ‘sterk’ blijven. Slecht idee. Volgens de Amerikaanse ‘geluksprofessor’ Todd Kashdan is het juist goed om je frustraties te uiten.

Door: Jessica Sindelka

In VIVA 2 legt hij deze week uit dat negatieve emoties nodig zijn voor ons geluk. Ze waarschuwen voor pijn en geven inzicht in de ernst van een situatie. Ook blijkt uit onderzoek van de Florida State University dat onderdrukte gevoelens ertoe leiden dat je er juist méér mee bezig bent. Proefpersonen die niet over hun negatieve gevoelens mochten nadenken of praten, kregen een hogere bloeddruk en waren  sneller uit balans. Ander onderzoek laat zien dat een sombere stemming ertoe leidt dat je de situatie beter kan overzien, minder fouten maakt  en meer oog hebt voor details. Er is dus helemaal niks mis mee om je boze en verdrietige gevoelens af en toe de vrije loop te laten.

Reden genoeg voor mij om de straat op te gaan en jullie je grootste frustratie te laten uiten. En hoe kan dat nou beter dan door een bord kapot te smijten: gooi het eruit! Check de video hierboven om te zien hoe VIVA-vrouwen dat deden (en of het opluchtte).

Alles lezen over je emoties de vrije loop laten? Check VIVA 2. Het blad ligt nu in de winkel, of je bestelt ‘m hier online. Je kunt het artikel ook online lezen via Blendle.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.