VIDEO: #Girlsquad 2: De party animals

Lena Dunham maakte er een hitserie over, Taylor Swift zweert bij die van haar: de girl squad is overal. Oftewel: een sisterhood van vrouwen die onderling bevriend zijn, maar ook als groep moeiteloos lol kunnen trappen. Hoe zoiets werkt in de praktijk? De chicks in de bovenstaande video kennen het geheim.

In VIVA vind je deze week vier girl squads: de jeugdvriendinnen, de paardenmeisjes, de party animals en de soulsisters. In de bovenstaande video laten vijf feestbeesten meer van zichzelf zien. Zij treden wekelijks op als The Sweethearts.

Jennemie (20), Alec (23), Tachisse (21), Danique (19) en Thirza (19) kennen elkaar van dans- en performersgroep The Sweethearts van The Amazing Agency, die feestjes, festivals en events ophipt met extravagante optredens. Niet alleen op het podium, maar ook in real life spat de energie van de groep af. “Hoe onze optredens eraan toegaan? Fabulous! Hoe gekker, hoe beter.”

De ladies hebben al op talloze podia gestaan en samen veel hoogtepunten beleefd. Zo traden ze op op een bruiloft in Capri en werden ze geboekt voor festivals zoals Mysteryland, Open Air en Milkshake. “Ons optreden op Buiten Westen was echt een Beyoncé-moment,” vertelt Alec. “Ja echt, mensen wilden zelfs met ons op de foto!” vult Danique aan.

Rectificatie:
In VIVA 41 is een van de quotes van The Sweethearts niet correct weergegeven. Het antwoord op de vraag naar het dieptepunt van de groep, hoort als volgt te zijn: “Soms als ik voor het eerst de styling zie, denk ik: oeh, ik dacht dat de hakken op de foto lager waren. Dus de hakken zijn ons dieptepunt.”

Meer zien? Bekijk ook de andere video’s:
Girl squad 1: De paardenmeisjes
Girl quad 3: De soulsisters
Girl squad 4: De schoolvriendinnen

De complete fotoreportage vind je in VIVA 41. Haal ‘m nu in de winkel of bestel het blad hier online.

Beeld: Daphne Ponsteen
Interview: Jessica Sindelka
Visagie: Michela de Simone voor Mac Cosmetics, Moroccanoil en OPI
Locatie: Escape Lounge