De nieuwe VIVA #24 geeft jou alle inspiratie die je deze week nodig hebt

viva #24

Heel Holland Bouwt, dat is de afgelopen maanden wel gebleken. Sinds de lockdown zijn we van kroegtijgers verandert in huismussen en is geen witte muur meer veilig. Wie had een aantal maanden geleden gedacht dat we allemaal aan klusmania zouden lijden? De grootste verrassing is misschien nog wel dat deze nationale kluswoede volstrekt verklaarbaar is. In de nieuwste VIVA #24 van deze week nemen we de klusbehoefte onder de loep met psycholoog Angela Koolmees, de klusbroers Ronald en Marcel Auerbach van Help! Mijn man is klusser en vragen we voormalig Eigen huis & tuin-man Lodewijk Hoekstra om tips. Pak je hamer er maar bij, want na het lezen van dit artikel is klussen nog leuker (spreken we uit ervaring). 

Iets waar je vast ook enthousiast van wordt in de nieuwste VIVA: Tony Junior. De dertigjarige dj duikt al kletsend het bed in met Tatum. En wat blijkt? Naast zijn goede looks – 1,90 meter lang, getraind lijf, blonde surflokken – is hij ook goed opgevoed en welgemanierd. Dat blijkt alleen al uit de manier waarop hij over ex-liefje Maan praat: ‘Maan zit voor de rest van mijn leven in mijn hart.’ De schat.

tony junior
Tony Junior en Tatum door Maaike van Haaster fotografie.

Naast Tony Junior spreken we ook met Ineke Kooistra. Als CEO van uitzendbureau YoungCapital wist Ineke haar bedrijf te laten groeien naar een omzet van meer dan een half miljard euro. Een zakenwonder dus! Haar wijze les? ‘Er wordt vaak gezegd dat het allemaal lukt zolang je jezelf blijft en in jezelf gelooft en op jezelf vertrouwt. Daar ben ik het niet mee eens. Zelfvertrouwen hebben is belangrijk, maar je moet niet vergeten dat je omgeving er ook naar moet zijn. Het juiste bedrijf en de juiste mensen om je heen hebben is heel belangrijk.’

Daarnaast kun je het aangrijpende verhaal van Liesbet (36) lezen. Liesbet is 28 jaar als ze ongewenst zwanger raakt. Ze besluit een abortus te ondergaan, waarna het bergafwaarts met haar gaat. ‘Ik vroeg mezelf af: wie ben ik eigenlijk, als ik zoiets kan doen?’

Dit en veel meer (denk aan columns van Géza Weisz en Liesbeth Rasker) lees je in de nieuwste VIVA #24. Voor slechts 3,35 euro kun je ‘m hier los bestellen.