VIVA #27 ligt vanaf vandaag in de winkels (en kun je very easypeasy los bestellen)

viva 27

Het kriebelt al een tijdje, misschien wel juist door de coronatijd: je wilt een andere baan. Maar hoe pak je dat aan? En is dit nou wel het juiste moment? In VIVA 27 spreekt Renée Lamboo met verschillende mensen die de sprong wagen. 

Zo is er het verhaal van Bo (42), bij wie de coronacrisis keihard toesloeg. Bo is al langer klaar met haar baan in de evenementenindustrie. En laat die sector nu door corona ook nog helemaal op zijn gat liggen. ‘Ik zit thuis en ben alleen maar bezig met geannuleerde evenementen. Niet echt vrolijk. Ik krijg voorlopig doorbetaald, dankzij hulp van de overheid, maar weet niet hoe lang dat nog gaat duren. Voordat het door corona helemaal mis ging, wilde ik ook al weg uit mijn branche. De lol is er na twaalf jaar een beetje af voor me. Ik betrapte mezelf steeds vaker op een diepe zucht wanneer ik in de auto naar mijn werk stapte. De wetenschap dat de evenementen- branche de komende tijd écht slecht zal draaien, is voor mij het laatste duwtje dat ik nodig had. Ik ga verder kijken.’

En over carrièreswitches gesproken: Siham Raijoul (34) stapte dit jaar over van het Jeugdjournaal naar Hart van Nederland en moet zich soms extra bewijzen. ‘Mensen denken dat ik kansen krijg vanwege m’n Marokkaanse roots.’ En we praten met Siham over opvoeding, ambitie en discriminatie.

Siham Raijoul
Siham Raijoul door Kee&Kee.

Ook op andere manieren kun je je leven omgooien: stop met snoozen en begin met vroeg opstaan. Het klinkt zo simpel, maar is het niet. VIVA’s Suus Ruis gaat de uitdaging aan en deelt haar ervaringen. ‘Waarom ben ik die eerste dagen dan alleen maar moe, jankerig en chagrijnig?’ vraagt Suus zich af, terwijl je overal leest dat dauwtrappers gefocust en gedisciplineerder dan nachtbrakers zijn, waardoor ze productiever zijn. Gaat het Suus lukken om haar ritme om te gooien? En wat zijn haar beste tips?

Dit en meer vind je in VIVA 27 die vanaf vandaag in de winkels ligt! Je kunt de editie ook los bestellen via deze link.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.