VIVA 42 geeft moed: Ja, je kunt heus wél een huis kopen

viva 42

Gisteren plofte de gloednieuwe VIVA 42 op de mat bij onze abonnees. Zij kunnen deze week lezen over tips & tricks om een huis te kopen, de nieuwe #nomakeup trend en over online fenomeen Karen. Wil je deze editie ook ontvangen? We sturen ‘m met alle plezier toe, te bestellen via deze link!

En ze woonden nog lang en gelukkig

Een huis kopen is makkelijker gezegd dan gedaan. De prijzen stijgen de pan uit en er zijn tig kapers op de kust. Niet getreurd, er zijn nog steeds mogelijkheden. In VIVA 42 duiken we in de tips en tricks om de kansen op een koophuis te vergroten. En als je de verhalen van huizenkopers Annemarie (45), Lauren (38) en Karlijn (31) leest, zie je de zoektocht vanzelf weer zitten. Zij vertellen hoe ze aan hun droomhuis zijn gekomen.

‘Ik voel me zó gelukkig’

Nog zo’n positief verhaal is het interview met zanger/rapper Typhoon. Hij zit lekkerder in zijn vel dan ooit. Zijn nieuwe plaat Lichthuis is letterlijk een licht puntje in deze pittige tijd. ‘Ik zie mensen als lichthuizen. We zijn al verlicht, compleet, en vanuit die volledigheid moeten we keuzes maken. Daar gaat ook de eerste single Alles is gezegend over. Laat het glas eens halfvol zijn in plaats van halfleeg, we mogen wel wat meer in onszelf geloven.’

Hebben we allemaal niet een beetje meer Typhoon in ons leven nodig? Jawel hè. Een voorproefje van zijn interview kun je hier alvast lezen.

viva 42
Typhoon voor VIVA door Lin Woldendorp

En dan is er nog de #nomakeup trend: steeds meer vrouwen zijn klaar met de geldende schoonheidsstandaards en weigeren zich nog langer op te doffen ‘omdat dat zo hoort’. VIVA’s Suus vraagt zich af of dat emancipatie is of juist niet. Een ding kunnen we alvast verklappen: ‘Als we weer in contact komen met onze gewone, onopgemaakte gezichten, vergroten we onze tevredenheid daarmee. Die ontevredenheid die veel vrouwen ervaren, komt door al die gemanipuleerde gephotoshopte ideaalbeelden, maar ook omdat we onszelf nauwelijks nog kennen zonder al die make-up.’

Ken jij Karen al?

Op social media komt steeds vaker de naam ‘Karen’ voorbij bij onaangename acties van boze witte vrouwen. Maar wie is toch die Karen? En wat is er aan de hand met haar? Joournaliste Gabriëlle Koster zoekt het uit in VIVA 42.

Dit en meer vind je in VIVA 42 die vanaf vandaag in de winkels ligt. Je kunt de editie ook los bestellen via deze link.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«