Oh oh wat een rukjaar: in VIVA 47 brengen we een ode aan de dip

viva 47

Het is een feit: 2020 is een rukjaar. Mag je je daar belabberd en chagrijnig om voelen? Ja! Sterker nog: door je over te geven aan een offday leer je iets heel belangrijks over jezelf. In VIVA 47 brengen we daarom een ode aan de dip. 

Zelfs nu tijdens de lockdowns, intelligent dan wel light, moeten er online dansfeestjes met vrienden worden georganiseerd, worden er maaltijden besteld bij de beste restaurants en thuis tafels gedekt als ware we bij een sterrenrestaurant zitten. En o, iedereen lijkt elk weekend in het hipste hotel of meest stylish of romantische natuurhuisje te logeren. Het lijkt wel of er geen ruimte is voor ongelooflijke baaldagen, voor ‘ik heb een héél zwaar leven’-gevoelens en onbelemmerde belabberdheid en chagrijn.

Denk je dat je de enige bent die weleens een heel weekend haar huis niet uitkomt? Die zich van bed naar bank verplaatst (en weer terug), etensresten om zich heen verzamelt als ware het puzzelstukjes en zwelgt in haar belabberde gevoel? Dan is VIVA 47 een feest der herkenning. VIVA’s Jessica van Zanten onderzoekt hoe dat toch komt. En moeten we juist niet eens vaker toegeven aan die offdays?

Baas boven baas

Een goede relatie met je baas is goud waard. Want dat het ook anders kan, weten de zeven vrouwen die over hun bizarre bazen vertellen. Zij werden tot waanzin gedreven door hun baas. Zo is er de baas van Rimke (37), die zich iets meer in haar privéleven had mogen verdiepen.

De baas van Rimke (37) had zich iets meer in haar privéleven mogen verdiepen. ‘Mijn manager wilde met me praten en zei met een uitgestreken gezicht dat het hem was opgevallen dat ik het laatste jaar nogal vaak ziek was geweest, en dat hij het idee had dat ik niet zo veel loyaliteit met het bedrijf voelde. Dit gesprek vond plaats in de week dat ik kankervrij was verklaard.’

Duncan Lawrence

Eindelijk is zijn debuutalbum Small town boy uit. Duncan Laurence (26) over de spannende periode die volgde op zijn songfestivalwinst én zijn grote liefde, met wie hij zich in quarantaine verloofde…

duncan lawrence
Duncan Lawrence voor VIVA door Paul Bellaart.

Had Duncan verwacht dat hij zo snel na zijn vorige breuk de ware zou vinden? ‘Nee, zulke dingen verwacht je niet. Ik heb wel altijd diegene willen vinden met wie ik écht gelukkig ben. Maar als het er dan ineens is, denk je wel: wow, wat overkomt me?’ Een voorproefje van het interview met Duncan Lawerence kun je hier alvast lezen.

Dit en meer vind je in VIVA 47 die vanaf vandaag in de winkels ligt. Je kunt de editie ook los bestellen via deze link. Wist je trouwens dat VIVA’s Winterboek ook vanaf vandaag in de winkels ligt?

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«