VIVA Redactioneel: De Slavink

Altijd al 
benieuwd geweest naar de hoofden achter het 
colofon? Wie nu echt VIVA maken? In VIVA Redactioneel vertelt elke keer een ander redactielid iets over zichzelf en de nieuwste VIVA. Deze keer: content manager, Sabine Brusse.

Er was eens een man die de ochtend na een BBQ zonder overleg een overgebleven slavink platdrukte, bakte, op een stuk Turks brood legde met goeie mayo en peper en – naakt – in bed aan me presenteerde. Terwijl ik vol verbazing een eerste hap nam, had hij zijn broodje al op. Gulzig. Daadkrachtig, origineel, geen bullshit, een beetje lomp en stiekem heel lief. “Zeg me wat je eet en ik vertel je wie je bent.” Een uitspraak van twee eeuwen oud, maar nog 
altijd een goeie methode om je omgeving te verkennen.

Eet je elke ochtend kwark met noten en muesli? Dan ben je vast praktisch ingesteld en je bewust van je mogelijkheden. Bouw je met de lunch taartjes op je boterham: minimaal drie soorten beleg, met wat tuinkers? Groot gelijk levensgenieter, het 
leven is te kort! Kun je een uur praten over de hamburger van 
die ene foodtruck op dat hoekje in New York, omdat het vlees zo sappig was? Klasse, je bent ondernemend en kiest voor succes. 
Cappuccino met appeltaart? Gezellige kletskous! Speltcrackers 
met tahini en avocado? Hip en in control. Laat ik ook mezelf even voorstellen, ik ben immers nieuw bij VIVA. Mijn koffie en thee drink ik zo 
simpel mogelijk (americano, earl grey), maar ontbijt kan niet gek genoeg. Pittige slurpsoep, witlof uit de oven met kaas of voor mijn part een Hollandse nieuwe met zuur en ui. Omdat ik doordeweeks te weinig tijd heb/maak om te lunchen, doe ik er in het weekend de hele dag over. Ik eet het liefst met mijn handen en het wil weleens gebeuren dat mijn hele gezicht onder zit (dit weet 
ik omdat ik laatst een date had die me zwijgend een servet aanbood). Aubergine is mijn favoriete groente. Liever kaasplank dan zoet dessert. Ik kan 24/7 over eten praten, loop gerust een uur om voor friet gebakken in ganzenvet met truffel, als er koriander is wil ik extra veel en ik geef niet echt om chocolade. Aangenaam!

PS: VIVA is deze week trouwens ook om je vingers bij af te likken. 
We duiken in de laatste foodtrends, doen een rondje foodtrucks 
en gluren bij chef-koks thuis in de pannen.

Je kunt VIVA 22 online bestellen.