VIVA Redactioneel: DNA

Altijd al 
benieuwd geweest naar de hoofden achter het 
colofon? Wie nu echt VIVA maken? In VIVA Redactioneel vertelt elke keer een ander redactielid iets over zichzelf en de nieuwste VIVA. Deze keer: content creator Michelle Bakker.

Ik zat met mijn zus in de zon op een terras toen we tegelijkertijd een appje kregen. Synchroon slaakten we een gil. Het bleek mijn broer, die vertelde dat hij die middag tijdens een loop vlak voor de finish door zijn benen was gezakt en met uitdrogingsverschijnselen in het ziekenhuis lag. Terwijl zij van schrik in tranen uitbarstte en vroeg hoe het met hem ging, gooide ik er zonder pardon een scheldkanonnade uit. Te weinig water gedronken in dit hete weer? Hoe had hij zo stom kunnen zijn! Mijn zus en ik hebben voor een groot deel hetzelfde DNA (want zussen). Maar dat zegt dus niet alles.

redactioneel
‘Rood, bruin en blond’

Toch bepaalt je DNA als belangrijkste drager van erfelijke informatie, voor een groot deel wie en hoe je bent. Zo geef ik mijn rode haren dikwijls de schuld van mijn felle karakter, maar stiekem weet ik dat mijn primaire reageren voornamelijk bij mijn vader vandaan komt. En dat rode haar? Dat heb ik dan weer van mijn moeder. Maar hoe kan het dan dat mijn broer donkerbruin haar heeft en mijn zus hartstikke blond is? Ook mijn cupmaat en bovenbenen (check leuke bikini’s voor elk figuur op pag 58) en mijn bloedgroep (zie pag 76) heb ik van mams. En die lijnen die ik in mijn gezicht krijg als ik lach, zie ik terug in het gezicht van mijn vader. Maar of mijn gedrag ook te wijten is aan mijn ouders? Mensje Melchior zoekt op pag. 24 uit wat er precies DNA-bepaald is.

Gelukkig was mijn broer er na een paar dagen weer bovenop. Het was op z’n minst cru geweest om hier een verwijzing te moeten maken naar ons item over vrouwen die werken in de uitvaartbranche (pag 36). Sterker nog, hij is onlangs vader geworden! En mijn wens is uitgekomen, want het meisje heeft hartstikke rood haar. Ze heeft dus retegoed DNA – daar hoef ik dan weer niet aan te twijfelen.

Meer van Michelle lezen? Kijk op viva.nl/michelle voor haar blog.