VIVA redactioneel: Dromen

Altijd al 
benieuwd geweest naar de hoofden achter het 
colofon? Wie nu echt VIVA maken? In VIVA Redactioneel vertelt elke keer een ander redactielid iets over zichzelf en de nieuwste VIVA. Deze keer: Tamara van Ijzendoorn, Trafficer Beeld.

Als kind had ik veel dromen. Zorgen dat de mensen beter voor de aarde en dieren zouden zorgen. Haat en geweld uitroeien. Maar ook minder ‘grote’ en eigen doelen, zoals een eigen studio – met tekentafel, met daarin alle benodigdheden om mooie en creatieve dingen te maken. Of een huis met een zwembad, helemaal voor mij alleen. Met zo’n strak wateroppervlak dat je er wel in móét duiken. Of reizen naar het land waar mijn oma is opgegroeid en daar de cultuur en de mensen leren kennen.

Maar zoals menig ander heb ik sommige dromen in de loop der tijd een beetje aan de kant geschoven. Niet omdat ik ze niet meer had, maar meer omdat het leven nou eenmaal razendsnel gaat en er ondertussen van alles gebeurt waardoor je even geen tijd ziet om je dromen na te jagen.

Inmiddels ben ik op een punt gekomen dat ik weer met mijn dromen bezig ben. Zo heb ik onlangs mijn Cambridge-diploma gehaald, iets waar ik onwijs veel plezier aan heb beleefd. En kan ik niet wachten om aan een nieuwe studie te beginnen. Die studio is niet helemaal gelukt, maar ik werk op een redactie met gemotiveerde en creatieve mensen en mag meewerken aan het proces om elke week weer zo’n mooie VIVA in de schappen te leggen. Nu nog even sparen voor de reis naar Indonesië en het huis met zwembad 😉

Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik vooral probeer te doen waar ik me goed bij voel. Ik neem graag een voorbeeld aan de vrouwen op pagina 36, die ondanks hun ziekte nog steeds hun dromen proberen te verwezenlijken. Of aan Leonie en Lois op pagina 30, die allerlei manieren bedenken om oude materialen te hergebruiken en tegelijkertijd ouderen een leuke dag bezorgen. Ken jij mensen die hun dromen najagen en die jij bewondert om hun ambities, kracht en doorzettingsvermogen? Geef ze dan nu op voor de VIVA400-awards. Aanmelden kan nog t/m 16 september via VIVA400.nl. En… droom ondertussen zelf even lekker weg met deze VIVA.

Je kunt VIVA 33 online bestellen. of lees het nummer via Blendle.