VIVA redactioneel: Elke dag Valentijn

viva redactioneel

Altijd al 
benieuwd geweest naar de hoofden achter het 
colofon? Wie nu echt VIVA maken? In VIVA Redactioneel vertelt elke keer een ander redactielid, van stagiaire tot adjunct-hoofdredacteur, iets over zichzelf en de nieuwste VIVA. Deze week: digital coördinator Sanne Linssen.

“Valentijn? Commerciële rompslomp. Doe ik niet aan.” “Nee, ja, zeker. Verschrikkelijk, ik ook niet. Het idee.“ Met die woorden van mijn nieuwbakken lief zag ik de romantische dinertjes bij kaarslicht, de hartvormige chocolade en het ontbijt op bed in een flits aan me voorbij gaan. “Het moet toch elke dag Valentijn zijn? Je moet toch elke dag tegen elkaar zeggen hoeveel je van elkaar houdt, en dat laten zien?” Enigszins beteuterd door dit minstens net zo grote cliché veranderde ik van onderwerp.

Maar eerlijk is eerlijk: D. hield zich netjes aan zijn woord. Deuren worden opengehouden, er wordt steevast gevraagd hoe die belangrijke afspraak ging, en zelfs mijn vrieskoude pootjes trapt hij ’s nachts niet van zich af. Maar op een valentijnscadeau hoef ik niet te rekenen, in tegenstelling tot de lucky vriendinnen van de heren op pag. 76. Vlieglessen, horloges, geurtjes: deze mannen trekken alles uit de kast. Tja, de liefde laat ons gekke dingen doen.

Hoe werkt dat toch, die verliefdheid? Waar komen die vlinders vandaan, en moet je er eigenlijk wel naar luisteren? Op pag. 22 lees je er alles over. En er fladderen nog meer vlinders in dit nummer. Van stelletjes die net bij elkaar zijn tot soulmates met een relatie van maar liefst 28 jaar: allemaal delen ze hun geheim achter een succesvolle relatie (pag. 30). Kunnen we er iets van opsteken?

De deur gaat open. “Schat, ga je mee uit eten? Ik heb ons lievelingsplekje gereserveerd.” En het is niet eens Valentijn.

SBS_633622 (3)

VIVA 6 ligt vanaf vandaag in de winkels. Je kunt het blad online bestellen.