VIVA Redactioneel: Feesten met oudjes

Altijd al 
benieuwd geweest naar de hoofden achter het 
colofon? Wie nu echt VIVA maken? In VIVA Redactioneel vertelt elke keer een ander redactielid iets over zichzelf en de nieuwste VIVA. Deze keer: tekstcoördinator a.i., Kim Buitenhuis.

Mijn broertje van 19 heeft deze zomer zijn festivalontmaagding. Of nou ja, het is dus de eerste keer dat hij naar een festival gaat. Op Straf-Werk Festival gaat ‘het’ gebeuren (check alle festivals die je niet mag missen in VIVA’s Festivalgids op pag. 23) en ik ben er 
samen met mijn vriend en ons vaste festivalgroepie ook 
bij. Niet als oppas, maar om gezellig samen te feesten. En ja, zo ziet mijn broertje dat ook. Hij kreeg het kaartje van ons voor z’n verjaardag (inclusief festivalmuntjes) en mocht zelf kiezen: met ons ‘oudjes’ mee of met z’n eigen vrienden. Hij koos voor het eerste, die kroegentocht voor z’n achttiende verjaardag smaakte blijkbaar naar meer.

redactioneel
‘Met mijn broertje op een festival’

Nu zijn wij natuurlijk nog lang geen vijftig en helpen dus niet mee aan de festivalvergrijzing waar journalist Esma het over heeft op pag. 44. Maar ik weet (bijna) zeker dat ie het alleen maar gezellig had gevonden als onze ouders er ook nog eens bij hadden gestaan. Niet dat die elk festival afgaan, volgens mij zijn ze zelfs nog nooit op een festival geweest, maar vies van een feestje zijn ze zeker niet. Zo stonden we laatst nog met m’n broertje, z’n maten en mijn vrienden op een groot feest, waar ook m’n ouders losgingen op de dansvloer. En niemand die verschrikt opkeek.

Dat is overigens niet helemaal waar. Een van mijn vriendinnen, die gezellig aangeschoten was, zag m’n moeder voor het eerst en riep tegen haar: “Jeetje wat ben jij een lekker ding!” Die hoefde de rest van de avond niet meer voor haar drankjes te betalen, dat begrijp je. Zo oud zijn ze trouwens ook weer niet; het duurt (hopelijk) nog wel een jaar of dertig voordat ze zich kunnen inschrijven voor de rollatorrace en wandelstokloop.

Je kunt VIVA 23 online bestellen.