VIVA Redactioneel: Grote familie

viva redactioneel

Altijd al 
benieuwd geweest 
naar de hoofden achter het 
colofon? Wie nou écht elke week 
VIVA maken? In VIVA Redactioneel vertelt 
elke week een ander redactielid, van 
stagiaire tot adjunct-hoofdredacteur, 
iets over zichzelf en de nieuwste VIVA. 
Deze keer: Sanne Linssen, productmanager VIVA.nl & VIVA-forum.

Oei, geen servetten. Ai, waxinelichtjes op. Argh, een vlek in het tafelkleed. Zo klonk het vorig jaar bij ons thuis, toen mijn vriend en ik voor het eerst een kerstdiner voor onze familie organiseerden. Wat er in mijn hoofd uitzag als het perfecte plaatje, was in werkelijkheid een allegaartje van verschillend bestek, een bonte verzameling van servies en een verwassen tafelkleed. De kalkoen was droog en de chocolade-lavataartjes met vloeibare binnenkant leken op stukken opgedroogde lava. Maar wat hebben we gelachen en wat was het tot diep in de nacht gezellig. 
Kerst hoeft niet perfect te zijn. Sterker nog, misschien is er wel helemaal niet zoiets als ‘perfect’. Als je het maar viert op een manier waar je je goed bij voelt. Of dat nou met familie, vrienden of in je eentje op de bank is met de zoveelste herhaling van ‘Home alone’ op tv.

Met die insteek maakten we, samen met 
vijftig fantastische gasthoofdredacteuren van het VIVA-forum, deze extra dikke VIVA waarin familie centraal staat. Want op het forum wordt lief en leed met elkaar gedeeld, advies gegeven, meegeleefd en worden vriendschappen gesloten. Soms zelfs zo hecht, dat het wel familie van elkaar lijkt. Daarom staan er zeven forummers op de cover van deze VIVA: een forumfamilie.

Naast het uiterlijk bepaalden onze gasthoofdredacteuren ook de inhoud van dit nummer. En dus gingen we een biertje drinken met Victor Reinier (VIVA 51/52, pag. 132), interviewden we Maarten van Rossem (VIVA 51/52, pag. 22), lees je mooie en heftige verhalen van 
lezeressen en hun familie (‘Zijn vader geilt op me’, VIVA 51/52, pag. 94) en nog veel meer. Trek je mooiste kersttrui aan en kruip lekker bij de boom met deze VIVA. Fijne dagen!

Kerst vieren met mijn liefde thumbs up_v0Trots op het voorgerecht (als enige) niet mislukt_v0.2

Kerst vieren met mijn lief & trots op het voorgerecht, dat (als enige) niet was mislukt

 

VIVA 51/52 ligt nu in de winkels of kun je hier online bestellen. 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.