VIVA Redactioneel: Jasje aan

viva redactioneel

Altijd al 
benieuwd geweest naar de hoofden achter het 
colofon? Wie nou écht VIVA 
maken? Vanaf nu wordt dat 
duidelijk in VIVA Redactioneel: elke 
week vertelt een ander redactielid, van 
stagiaire tot adjunct-hoofdredacteur, iets over zichzelf en de nieuwste VIVA. Deze keer: Michelle Bakker (29), senior redacteur VIVA.nl.

Naakt zijn: het blijft toch een dingetje. Want hoewel ik best een open boek ben en vrij schaamteloos uit de hoek kan komen, mijn kleren hou ik – in de meeste gevallen – toch liever aan. Dat was vroeger al zo. Ik kan me nog herinneren dat ik als achtjarige onbewust iets te ver doorliep op het strand en per ongeluk op het naaktgedeelte belandde. Ik wist niet wat ik zag! Hoewel ik al die bungelende lichaamsdelen maar gek vond, daagde ik mijn nichtje uit voor een wedstrijdje: wie zou als eerste naakt het water uit durven? Na veertig minuten giechelen, vonden we het mooi geweest en gingen we uiteindelijk samen. Na die dag ben ik voor zover ik mij kan herinneren weinig meer naakt geweest in openbare gelegenheden. Dat betekent niet per se dat ik preuts ben, maar het hóeft van mij allemaal niet zo nodig.

In de sauna was ik dus ook nog nooit geweest, net als mijn collega Marloes. Daar was de rest van de redactie ronduit verbaasd over en om die reden werden wij diezelfde week nog naar de sauna gestuurd. Niks badpak of bikini aan, maar hop – gewoon in je blote kont. Of Marloes en ik overstag gingen? Dat kun je lezen op pagina 28, in VIVA 50. Terwijl je dat doet, duik ik in het interview met Nicolette Kluijver (VIVA 50, pag. 14), die ik zó cool vind op onze cover! Over koel gesproken, ik vraag me af of die naaktkatten van pagina 36, in VIVA50, nog weleens buitenkomen. Ik moet er in elk geval niet aan denken eentje tegen te komen (sorry). Maar zoals ik eerder al zei: ik heb gewoon liever het jasje áán.

IMG_7124 IMG_7125

VIVA 50 ligt nu in de winkels. Online bestellen kan hier