VIVA redactioneel: Oermatch

viva redactioneel

Altijd al 
benieuwd geweest naar de hoofden achter het 
colofon? Wie nu echt VIVA maken? In VIVA Redactioneel vertelt elke keer een ander redactielid, van stagiaire tot adjunct-hoofdredacteur, iets over zichzelf en de nieuwste VIVA. Deze week: art director Karin van Limburg.

Het oermoedergevoel heb ik nog nooit bij mezelf waargenomen. En ik denk dat als die oerdrang er niet is, dan moet je niet aan kinderen beginnen omdat het zo hoort of omdat het plaatje dan ‘klopt’. Toen ik mijn moeder vertelde dat ze nooit oma zou worden, zei ze: “O ja, dat dacht ik al wel.” Haar oerinstinct had dat al waargenomen. Soms word ik wel eens moe van het telkens weer uitleggen dat er toch echt niets mis met me is. Mensen beginnen soms omslachtig te informeren of ik wel kinderen kan krijgen. Ik heb zelfs een keer moeten horen dat ik geen ‘echte vrouw’ was, omdat ik geen moeder wil zijn.

Waar ik wel een oergevoel bij krijg, zijn de mannen in de productie over oersporten op pag 52. Met name de rugby-mannen spreken me aan. Op het veld zijn ze zeker geen mietjes, zoals menig voetballer die bij een kleine tik tegen de grond gaat alsof het een mokerslag betreft. Nee, dan de rugbyers. Tijdens een wedstrijd breken ze nog net elkaars ribben niet, eenmaal van het veld af zijn ze broederlijk, alsof een lang verloren vriend is teruggekomen na een vermissing. Ruig met gevoel.

Bij mij thuis op de bank zit ook een oerman. Hij is heel duidelijk in zijn visie en eerlijk naar mensen om hem heen (wat soms niet altijd op een juiste manier gewaardeerd wordt). Hij is er een die, als ik moet huilen, het ook niet droog kan houden. Een echte oermatch, maar dan zonder kinderen.

karin2
VIVA 5 ligt vanaf vandaag in de winkels. Je kunt het blad online bestellen.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.