VIVA redactioneel: Terrasklaar

Altijd al 
benieuwd geweest naar de hoofden achter het 
colofon? Wie nu echt VIVA maken? In VIVA Redactioneel vertelt elke keer een ander redactielid iets over zichzelf en de nieuwste VIVA. Deze keer: Digital Coördinator, Sanne Linssen.

Het is maandagochtend en ik word wakker van het geluid van vogels. Helaas niet van die gezellig kwetterende musjes, maar een kraai met een ochtendhumeur. Maakt niet uit. Ik doe de gordijnen open en hoppa, zon! Terwijl ik naar buiten loop, prop ik mijn veel te dikke wintersjaal in mijn tas en rits ik mijn jas open. De buschauffeur, die net optrekt als ik kom aansprinten, remt tóch nog voor me af en begroet me alsof hij me jaren niet heeft gezien. Het is duidelijk: de lente is begonnen.

redactioneel
‘Yes, we mogen de terrassen weer op!’

En dat is natuurlijk goed nieuws, want behalve dat iedereen net iets gezelliger is door die extra zonuren (doei winterblues) en we straks weer uren kunnen doorbrengen op het terras, kan ook de voorjaarsgarderobe weer tevoorschijn worden gehaald (inspiratie opdoen? Check pagina 56). In de bus zie ik uitsluitend glimlachende gezichten en in de trein zit een niet onaantrek-
kelijke man tegenover me me grijnzend aan te 
staren. Wat een beetje zon al niet kan doen voor 
ons collectieve humeur, denk ik nog. Eenmaal op de redactie werp ik blik in de spiegel. Daar blijkt niet het mooie weer, maar een enorme mascaravlek boven mijn oog voor alle gezelligheid onderweg te hebben gezorgd.
Zo’n blunder is natuurlijk makkelijk te voorkomen door 
voortaan als Toos Make-uploos door het leven te gaan. 
VIVA’s Conny ging de uitdaging aan en raakte haar make-
uptas een week lang niet aan. Zien hoe het haar verging? 
Blader snel door naar bladzijde 60.

Zo, en nu eerst een terras opzoeken. Proost!